Geslaagd kinderboek over een slaapverwekkende pinguïn

kinderboek pinquinSinds mijn eerste bezoek aan Artis, bijna vijftig jaar geleden alweer, wil ik het allerliefst een levende pinguïn, voor in de tuin. Maar helaas: de dierenwinkel mag ze niet verkopen omdat pinguïns beschermd zijn in hun natuurlijke omgeving. Terecht, want het zijn ontzettend leuke beesten.

Pinguïns
En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Luister maar eens naar kinderen die in de dierentuin zijn geweest:  de pinguïns onthouden ze dikwijls beter dan de olifanten. Sterker nog: ze willen er ook een!

Polly Dunbar
In het prachtige kinderboek Pinguïn van Polly Dunbar komt voor het kleine jongetje Ben deze droom uit. Ben krijgt een knuffelpinguïn cadeau, en probeert van alles om zijn pinguïn  aan het praten te krijgen: kietelen, bekken trekken, zingen, tong uitsteken, dansen.  Allemaal leuke of intieme spelletjes die je meteen samen met je kind kunt doen, bijvoorbeeld voor het slapen gaan.

Voorleesboek
Pinguïn is daarom meer dan alleen een goed getekend en vlot geschreven voorleesboek: het is ook heel bruikbaar als de basis voor een steeds terugkerend, vertrouwd bedritueel. Zeker als je kind zelf  ook een knuffelpinguïn heeft, en zich helemaal hoofdpersoon Ben kan identificeren: die droomt al bijna, als de pinguïn hem belooft “alles” te vertellen…

Een heel plezierig boek, nuttig, vlot geschreven en leuk getekend.

Polly Dunbar, Pinguïn (Lemniscaat, Rotterdam 2007; ISBN 978 90 5637 923 0)

Bestel de Engelstalige versie van dit boek hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Langere zwangerschapsverlof voor vaders
Nieuwe babykamer ongezond voor baby
Share