Minder geld voor kinderopvang

geldVolgend jaar zal er flink worden bezuinigd op de subsidie voor kinderopvang. Dat meldt het Financieele Dagblad. De regeling dat opa’s en oma’s een bijdrage krijgen voor het oppassen op hun kleinkinderen zal vrijwel helemaal verdwijnen. De vergoedingen voor ouders met een hoger inkomen worden ook flink verlaagd. In plaats daarvan komt er een belastingkorting, die ouders moet stimuleren om meer te gaan werken.

Tegenvaller
Na de flinke investering in de kinderopvang van 2006, moet het kabinet nu in deze regeling snijden omdat het budget ruim wordt overschreden. De kosten van de kinderopvang vallen dit jaar een half miljard hoger uit dan geraamd. De tegenvaller dreigt in de komende jaren tot boven het miljard op te lopen.

Maatregelen
Ingewijden meldden dat minister Wouter Bos van Financiën de tekorten voor dit jaar nog kan dekken door meevallers elders in de begroting. Maar vanaf volgend jaar moet staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs), die verantwoordelijk is voor de kinderopvang, maatregelen nemen om de kosten in de hand te houden.

Redactie (721 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Bier en speelgoed zijn te combineren!
Geen begintoets voor basisschool
Share