TrotseVaders.nl heeft samen met TrotseMoeders.nl een kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder haar leden en bezoekers naar hoe kinderen Sinterklaas vieren.

Wij stelden o.a. de volgende vragen:
– Hoe vaak vieren kinderen Sinterklaas?
– Hoe vaak mogen kinderen hun schoen zetten?
– Hoeveel cadeaus krijgen de kinderen van Sinterklaas?
– Wanneer horen kinderen de waarheid over Sinterklaas?

De respondenten
Ongeveer 300 ouders deden mee aan dit onderzoek, waarvan het overgrote merendeel moeder is (bijna 94%). Alle respondenten hebben op dit moment minimaal 1 kind (38,3%) jonger dan 16 jaar, maar met 49,1% heeft het merendeel van deze respondenten 2 kinderen. Alle deelnemers wonen verspreid door heel Nederland.

De conclusies
Sinterklaas is helemaal in en hoort gevierd te worden als je een gezin hebt met kinderen. Maar liefst 98,9% van de gezinnen viert dan ook Sinterklaas! Sinterklaas wordt niet alleen op 5 december gevierd. Bijna alle kinderen mogen in de tijd dat Sinterklaas in Nederland aankomt tot 5 december geregeld tot vaak hun schoen zetten. Ook vieren nagenoeg alle kinderen meerdere keren het Sinterklaasfeest waarbij zij steeds minimaal 1 cadeau ontvangen van de Sint. Kortom Sinterklaas is tegenwoordig een heus drieweken-feest!

Als ouders het voor het kiezen hebben, vinden ze dat hun kinderen het beste op 7 en 8 jarige leeftijd de waarheid over Sinterklaas te horen krijgen. Dan zijn de kinderen oud genoeg om te weten dat Sinterklaas en Zwarte Piet niet echt bestaan. Als de kinderen 5 en 6 jaar oud zijn, is dit geheim lastig te bewaren. Op deze leeftijd is de kans aanzienlijk dat ze er zelf achter komen of dat iemand het verklapt.

Winnaars van de prijzen
Onder alle deelnemers die het onderzoek correct hebben ingevuld en hun emailadres hebben achtergelaten, hebben wij 10 winnende emailadressen getrokken. Deze loting was puur willekeur; de ingevulde antwoorden hebben geen effect gehad op de winkans. Alle winnaars van het boek Het Dagboek van Sinterklaas ontvangen uiterlijk morgen een mailtje van ons naar het opgegeven emailadres.

Lees ook:
Drukke avondspits op pakjesavond
Dag Sinterklaasje, dag Zwarte Piet
Vrouwen willen boeken van Sinterklaas

Share