In het kader van de DVD release ‘The Curious Case of Benjamin Button’, het aangrijpende levensverhaal van een man die ieder jaar een jaartje jonger wordt, is onderzoek gedaan naar de ideale leeftijd van Nederlanders. In samenwerking met websites Vrouwonline.nl en Menshealth.nl hebben bijna 1000 vrouwen en mannen aangegeven welke leeftijd zij het liefst altijd zouden hebben. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat 39% van de vrouwen het liefst altijd 30’er zou zijn. Mannen geven overduidelijk de voorkeur aan een jongere leeftijd. Maar liefst 69% heeft aangegeven altijd 20’er te willen zijn. Zouden vrouwen dan toch minder last van het dertigers-dilemma hebben dan mannen? Gaan vrouwen voor meer levenservaring, terwijl mannen een jeugdig uiterlijk belangrijker vinden?

De onderzoeksresultaten
Vrouwen voelen zich op latere leeftijd waarschijnlijk zeer content, want zij geven gemiddeld de voorkeur aan een hogere leeftijd dan mannen. Maar liefst 57% van de vrouwelijke respondenten zou het liefst altijd 30 jaar of ouder willen zijn. Dit tegenover slechts 20% van de mannen. Mannen kiezen er massaal voor altijd 20’er te zijn, met 69% van de stemmen. Ook de jeugdige tienerjaren zouden zij liever overdoen dan de vrouwen: 11% tegenover 5% van de vrouwen. Mannen hebben het vooral moeilijk met de leeftijd 40+, slechts 3% kiest dit als ideale leeftijd, tegenover 18% van de vrouwen.

Ideale leeftijd    Mannen    Vrouwen
1-20                         11%    5%
20-30                       69%    25%
30-40                       17%    39%
40+                             3%    18%
Anders                                 13%

The Curious Case of Benjamin Button (DVD/Blu-ray release)
Op 10 juni a.s. verschijnt de prachtige film over het levensverhaal van een man, die onder bijzondere omstandigheden tot leven komt als bejaarde 80-jarige en steeds een beetje jonger wordt. Als Benjamin (Brad Pitt) op 50-jarige leeftijd verliefd wordt op de 30-jarige Daisy (Cate Blanchett) weet hij dat ze ooit weer uit elkaar zullen groeien. De film is bekroond met 3 Oscars, waaronder voor de unieke special effects die zijn gebruikt, waardoor Brad Pitt zowel de tiener als bejaarde Benjamin kon spelen.

Lees Meer:
Dé tip van Brad Pitt
Gratis naar de film THE LOVELY BONES

Share