overhemd met stropdasElke vader van jonge kinderen viert haast verplicht vaderdag met zelfgemaakte frutsels van het kinderdagverblijf of school. Hopelijk maakt de moeder des huizes dit feest nog wat leuker met een DVDtje en een eitje op bed. Op zich hartstikke leuk, maar wat moeten we met al die troep?

Waar zitten vaders op te wachten?
Dat die knutsels goed werken voor mama’s, dat snappen we. De tranen schieten in de ogen bij het uitpakken van een niet te identificeren ‘kunstwerk’ van junior. Het staat weken op de schoorsteen totdat het met veel liefde opgeborgen wordt voor later. Leuk voor als junior groot is. Maar wij vaders lopen niet echt warm voor een frutsel die de juf verzonnen heeft en die alle vaders van dezelfde klas verplicht op vaderdag krijgt. Dus een tip voor alle juffen, kinderleidsters, moeders en kinderen. Een lijst waar wij vaders wel op zitten te wachten:

zelf gemaakt– Een DVD of CD die papa ook echt leuk vindt. Dus niet eentje uit de aanbieding, maar een nieuwe aub!

– Een knipkaart met 10 klusjes die kind voor papa zal uitvoeren. Hond uitlaten, konijn verschonen en gras maaien. Maar wel klusjes die wij mannen normaal gesproken moeten doen en junior moet ze ook echt zonder hulp van papa doen.

– Een avondje stappen met vrienden.

– Een hele dag alleen maar dingen doen die vaders wil doen, zonder gezucht of gesteun van de rest van het lieftallige gezin. Dus een hele dag gamen, in je onderbroek lopen, geen luiers verschonen en patat met steak als middageten.

– Een goede sigaar.

– Kaartjes voor een pretpark of dierentuin voor een gezellig dagje uit met het hele gezin (met zon aub).

Lees meer:
FNV Jong pleit voor ‘papadag’
Zeg papa na: “er is GEEN crisis”
Wil je van die opa’s en oma’s af?

Share