Willen jou kinderen ook van alles weten? Of denken ze dat ze alles al weten? Dan is het nieuwe programma van Cartoon Network zeker iets voor hen.

Meestal is een wetenschapsprogramma in de taal van de volwassenen, maar Cartoon Network komt met een oplossing!  Ze hebben een nieuw programma op de buis gebracht met de naam: Checker. Dit is een wetenschapsprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen. Zo komen er allemaal leuke onderwerpen ter sprake  met allemaal leuke vragen en testjes.

De beste vrienden Mitja Lafere en Jimi Blue zijn wetenschappers die proberen alle vragen die kinderen in hun programma stellen te beantwoorden. Zij leggen dit op zo een duidelijuke manier uit, dat het voor kinderen goed te begrijpen en te volgen is. Je kunt denken aan vragen zoals,  ‘Hoe snel stijgt een ballon, gevuld met helium, naar de hemel?’ of ‘Hoe hard moet je fietsen om voldoende energie te produceren voor jouw stereo?’

Vanaf 13 April is Checker elke vrijdag om 16:45 te zien op Cartoon Network. Dus voor de nieuwsgierige aagjes onder ons, is dit zeker een aanrader!

Share