Babbage Bear, de mascotte van Raspberry Pi, heeft het record van Felix Baumgartner verbroken. Voor wie nogmaals terug wil zien wat dat record ook al weer inhield, verwijs is naar de infographic (klik hier) en kijk dan vooral ook naar de Lego-viral over deze sprong in hetzelfde artikel.

Babbage Bear is enigzins aangepast om deze spectaculaire sprong te kunnen maken en om deze vast te kunnen leggen. Het zal niemand verbazen dat hiervoor Raspberry Pi is ingezet. Ten eerste kreeg Babbage een “bionic eye”.

babbage-bear-breekt-het-record-van-baumg

Het rechteroog van de beer werd vervangen door een Pi camera. Vervolgens werd hij voorzien met GPS ontvanger (linkeroor), radiozender, antenne en batterijen (twee per pootje).

babbage-pi

En toen was het tijd om op te stijgen. Babbage steeg aan een ballon tot een hoogte van 39 kilometer, iets (31 m) hoger dus dan Baumgartner. Hieronder een tabelletje van de site van Raspberry Pi waarin nog een paar vergelijkingen:

bear-baumgartner

Tijdens de reis omhoog en ook tijdens de afdaling zijn door de camera beelden gemaakt die via een livestream te volgen waren. Hoewel de “sprong” qua spanning en sensatie niet te vergelijken is met die van Baumgartner, die ik niet live durfde te volgen, zijn de foto’s even adembenemend:

babbage-lucht

Share