Minecraft mijlpaal

minecraft-mijlpaalMinecraft, of “een soort digitaal lego” zoals mijn kinderen het uitleggen is enorm populair. Waar andere games na een tijdje afgedankt worden in afwachting van iets nieuws, groeit het aantal mensen wat Minecraft speelt nog steeds.

De bedenker van Minecraft “Notch” (Markus Persson) twitterde dat er inmiddels 12 miljoen games verkocht zijn.

tweet-notch

Het succes is volgens mij te danken aan dezelfde eigenschappen die lego ook heeft: je kunt alles maken wat er maar in je fantasie opkomt.

Wanneer ik alleen al naar de “werelden” van mijn kinderen kijk, dan heeft mijn dochter (6) huizen met bloemen en watervallen, mijn jongste zoon (6) laat minecarts rijden over circuits en mijn oudste zoon (9) maakt replica’s van Titanic en energiecentrales. Inspiratie is te vinden in de talloze filmpjes die op YouTube circuleren, inclusief bouwinstructies.

Tijd om diegene die nog nooit van Minecraft gehoord hebben een filmpje te laten zien, gemaakt door Mojang, de uitgever van de games, klik hier >>>>

Karina (553 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Doe eens wat anders met een knuffelbeer
Stratos jump van Felix Baumgartner - LEGO versie
Share