Screenshot 2014-12-30 at 18.46.29Beste Trotse Vaders, de dagen van cadeautjes geven en ontvangen zijn weer achter de rug. Hopelijk zijn jullie er in geslaagd, wanneer jullie aan cadeaus-geven hebben gedaan, om je partner en/of kinderen te verrassen. En nog meer hopen we natuurlijk dat het een aangename verrassing was šŸ˜‰

MasterCard heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de 10 foutste cadeaus voor onder de kerstboom. Mocht je het gevoel hebben dat Ć©Ć©n van je cadeaus niet helemaal in de smaak viel, check dan even onderstaand lijstje en geef volgend jaar geen goudvis meer!

De 10 foutste cadeaus voor onder de kerstboom:
Screenshot 2014-12-30 at 18.44.061. Goudvis 63%
2. Stofzuiger 43%
3. Beddegoed 34%
4. Voeding 33 %
5. Broodrooster 32%
6. Schenking aan een goed doel 28%
7. Keukengerei 26%
8. Schrijfgerei 23%
9. Contact geld 22%
10. Wellness arrangement 17%

Wanneer doe je het dan wel goed (volgens het onderzoek dan….)
Nederlanders vinden een persoonlijk cadeau veel belangrijker dan de geldwaarde ervan. Dat blijkt uit onderzoek van MasterCard. Slechts 1% van de ondervraagden gaf toe dat een duur prijskaartje een rol speelt in de waardering van een cadeau.

Nederlanders vinden het belangrijker dat een cadeau persoonlijk is (74%), dat het precies is wat we wilden (66%), of dat het juist onverwacht is (59%). Ook vindt 43% het belangrijk dat de gever het cadeau met aandacht heeft uitgezocht. Overigens…. Op de absolute eerste plek staan juwelen.

Share