John Willams Butcher’s Crossing: een western in boekvorm

butchers-crossing-coverAmerika, 1873. De jonge Will Andrews stopt met zijn opleiding aan Harvard en trekt westwaarts op zoek naar avontuur, naar het echte Amerika. Als hij na een lange reis aankomt in het van God en iedereen verlaten dorp Butcher’s Crossing in Kansas neemt Andrews een ingrijpend besluit: hij gaat mee op wat een van de laatste grote jachten op de bizon zal zijn, een dier dat vrijwel uitgeroeid is door de handel in huiden.

Butcher’s Crossing, geschreven door John Willams, een prachtig geschreven boek. Het geeft een gedetailleerd beeld van Amerika aan het eind van de 19de eeuw en beschrijft de bizonjacht zo dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Een soort ‘western’, maar dan in een literaire roman. Een echte aanrader. Klik <hier> voor de uitgebreide recensie.

Bestel dit boek hier >>>>

Karina (555 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Trotse Vader Simon Cowell toont zoontje
Seks tijdens de zwangerschap
Share