Bekende bordspel Stratego nu door Jumbo uitgegeven in luxe Vintage editie in houten kist

Vintage:
Koninklijke Jumbo
Price:
€ 39,99

Reviewed by:
Rating:
5
On 28 november 2014
Last modified:28 november 2014

Summary:

Prachtige degelijke uitvoering in houten doos en oude spelstukken van het al oude en zeer gewaardeerde spel Stratego. Naast de damstenen, een schaakspel mag dit in geen enkel huisgezin ontbreken. Het ideale spel van vader met zoon om elkaar te testen op strategisch inzicht en papa door mooie valkuilen te verslaan!

Jumbo's Stratego Vintage editionAls schooljongen had ik een boezem vriend Gerard, die uit een gezin kwam waarin altijd spelletjes werden gespeeld. Voor zijn verjaardag kreeg hij van zijn ouders een door Pa een zelfgemaakt (beschilderde kartonnetjes op een houten voetje!) stratego-spel kado. Het was in het begin van de zestiger jaren en toen hadden gezinnen nog niet veel te besteden. Samen met met vriend hebben we het spel eindeloos gespeeld.

Later met Sinterklaas kreeg ik van mijn vader het echte spel van Jumbo met een prachtig bord en met met mooi getekende houten spelstukken. Ondanks het feit dat mijn vader weinig ophad met (rangen in het) leger, begreep hij wel dat het een fantastisch spel is om met creativiteit met een strategie om te gaan om je tegenstander te verslaan.

Ik vond toen al niet alleen het spelen zelf, maar vooral ook het opzetten van de stukken heel integrerend. Je veranderde steeds van strategie in de opgezette stelling, maar je begon langzamerhand ook de gedachte gangen en ‘body-traps’ van je tegenstander te doorgronden.

Jumbo's Stratego Vintage edition

En dan het gelukzalige gevoel uiteindelijk als eerste de vlag van de tegenstander te vinden. Heerlijk.

Het spel is door een Nederlander Jacques Mogendorff in de tweede wereld oorlog uitgevonden. Jumbo heeft in 1958 de rechten gekocht en het vervolgens tot een groot Internationaal succes gemaakt.

De Koninklijke Jumbo heeft nu een zogenaamde collectors editie uitgebracht onder de naam: Stratego Vintage. Een prachtige uitvoering in een houten kist, met degelijke (plastic) ouderwetse spelstukken en een mooi getekend bord. Voor de spelstukken is een handig en mooi tableau waarmee de stenen kunnen worden gesorteerd en uitgeplaatst. Dit gaat vergezeld van een zeer verzorgde handleiding met veel extra informatie en speelvarianten.

Jumbo's Stratego Vintage edition

En voor deze luxe uitvoering vind ik de prijs heel schappelijk: momenteel €39,99 bij bol.com <klik hier> !

Samenvattend: een prachtige degelijke uitvoering in houten doos en oude spelstukken van het al oude en zeer gewaardeerde spel Stratego.  Naast de damstenen, een schaakspel mag dit in geen enkel huisgezin ontbreken. Het ideale spel van vader met zoon om elkaar te testen op strategisch inzicht en papa door mooie valkuilen te verslaan!

PS: voor jongeren is er ook een Junior-uitvoering voor kinderen vanaf 4 jaar (€17,99 bij bol.com, kijk hier voor meer informatie). Maar mijn zoon en dochter van 8 spelen (met mij!) om beurten het originele spel.

Stratego Vintage
Bordspel, Jumbo, luxe uitgave
Bestel dit spel hier >>>>

Jumbo's Stratego Vintage edition

Prachtige degelijke uitvoering in houten doos en oude spelstukken van het al oude en zeer gewaardeerde spel Stratego. Naast de damstenen, een schaakspel mag dit in geen enkel huisgezin ontbreken. Het ideale spel van vader met zoon om elkaar te testen op strategisch inzicht en papa door mooie valkuilen te verslaan!

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Acceptatie en onafhankelijkheid
Nieuw: Minecraft Combat Handboek
Share