Screenshot 2014-11-14 at 08.41.41Sinterklaas komt al richting Nederland en ook de Kerstman maakt overuren: het is weer tijd om je te oriënteren op speelgoed en andere items die door schoorstenen geduwd mogen worden.

Wanneer je in de decembermaand graag iets wilt krijgen om samen met je kind(eren) te doen, denk dan eens aan deze knikker-achtbaan. Hij is geschikt voor 15+, maar -uit eigen ervaring…. – blijkt dat het echt een hele klus is om deze in elkaar te zetten. Prima uitdaging om samen te doen dus!

Screenshot 2014-11-14 at 08.42.05Zelf laat ik mijn kinderen al jaren “helpen” met bouwpakketten van IKEA. Gezellig, hoewel niet efficiënter, en ik merk dat ze steeds vaker al zelfstandig stukjes voorbereiden, schroefjes op de juiste plaatst, iets aangeven voor ik het vraag. Handige vaardigheden.

Die vaardigheden (en geduld en doorzettingsvermogen) heb je op een hoog niveau nodig voor deze knikkerbaan. Je moet hem echt helemaal zelf opbouwen uit allerlei kleine onderdelen. Perfecte activiteit voor een lange winteravond of een Kerstvakantie! Dit is echt niet in een paar uurtjes klaar.

Screenshot 2014-11-14 at 08.42.54

Wij kregen ter recensie een doos van niveau 3, met als leeftijdsindicatie 15+. Maar, Trotse Vaders…. wanneer je al gaat zuchten bij een ladekastje van IKEA, is 15+ erg positief. Dit pakket is echt voor mensen die het leuk vinden om systematisch iets in elkaar te zetten en daar het geduld voor hebben en de tijd voor willen nemen. Gelukkig voor mijn kinderen, vind ik dit erg leuk, en ook gezellig om samen met hen te doen (ook al kost het dan nog meer tijd…)

achtbaan-start-copyright-trotse-vaders

De aparte onderdelen zitten handig verpakt, zodat je niet eerst een uur kwijt bent met uitsorteren. Ook is er een goed overzicht in de handleiding van welke onderdelen er zijn.

Screenshot 2014-11-14 at 08.42.25

En dan is het stap voor stap aan de slag. Ik laat mijn oudste zoon helpen met het zoeken van de juiste onderdelen en hij “leest” voor mij ook de handleiding. Ik zet de onderdeeltjes in elkaar. Zo zitten we genoeglijk een paar uur te bouwen en krijg ik zin in koffie.

Screenshot 2014-11-14 at 08.43.03Mijn zoon vindt een pauze echt niet nodig, maar ik weet hem te overtuigen. Hij kijkt het kopje zowat leeg, biedt aan om te roeren en te blazen en legt me ook uit dat een tweede kopje koffie nu niet handig is, want dat dat véél beter smaakt wanneer de knikkerbaan af is. Tien jaar is hij 😉

Na een kleine 10 minuten (ik mocht nog net even naar het toilet “als ik beloofde snel te zijn”) zitten we weer achter de tafel. Het is geweldig om te zien hoe de achtbaan stukje bij beetje vordert. Het is echt prima te doen, maar je moet er wel ruim de tijd voor nemen.

Screenshot 2014-11-14 at 08.41.53Wat ik zo fijn vond was dat mijn oudste zoon werkelijk van het begin tot het eind meegedaan heeft en het echt een project van samen was. Wanneer de knikker-achtbaan af is, is het bijna jammer, maar gelukkig komt nog het grote “tromgeroffel” moment.

Screenshot 2014-11-14 at 08.41.16Broer, zus en papa worden er bij gehaald, ook de hond mag meekijken en dan gaat de eerste knikker via de “lift” naar boven. Spannend….

Wanneer de knikker de volledige baan voltooit, de volgende in de lift zit, en het applaus en gejuich wat afneemt, ga ik mijn welverdiende tweede kopje koffie drinken.

De knikker-achtbaan staat te pronken op de kamer van mijn oudste en hij laat de knikker regelmatig hun banen maken, want dat is toch wel extra “kicken” (aldus mijn zoon), dan wanneer hij kant-en-klaar gekocht zou zijn.

Knikker-achtbanen kun je hier bestellen >>>>

achtbaan-klaar-copyright-trotse-vaders

Share