Onlangs won Trotse Vader Goos een prachtige K’NEX achtbaan via een winactie bij TrotseVaders.nl. We hebben hem gevraagd om “the making of” van deze achtbaan vast te leggen en dat leverde onderstaande vader-dochter reportage op:

knex-trotse-vaders-samen-bouwen-1 knex-trotse-vaders-samen-bouwen-4

Vandaag heb ik samen met mijn dochter van 9 jaar de bij Trotse vaders gewonnen Star Shooter achtbaan van K’NEX in elkaar gezet. Deze achtbaan bestaat uit 434 onderdelen, een motor en een karretje. Zowaar een hele klus waarbij het goed opletten is geblazen.

knex-trotse-vaders-samen-bouwen-5 knex-trotse-vaders-samen-bouwen-6

Een foutje in het begin leverde verder op in het bouwproces problemen op. Dit betekende dat we een aantal delen uit elkaar moesten halen tot we de fout te pakken hadden, vandaar uit konden we weer verder.

knex-trotse-vaders-samen-bouwen-3 knex-trotse-vaders-samen-bouwen-8

Vroeger heb ikzelf veel met meccano gespeeld. Even voor de jongere vaders die niet bekend zijn met meccano. Meccano bestond uit stripjes en hoekjes en nog een paar vormen met geperforeerde gaatjes. Met deze delen kon je bouwwerken maken die met behulp van boutjes en moeren in elkaar kon zetten, kortom je wat dus wel afhankelijk van gereedschap en oh wee als je dat kwijt was, dan had je dus een probleem.

knex-trotse-vaders-samen-bouwen-10 knex-trotse-vaders-samen-bouwen-2

Wat mij opvalt in het verschil tussen meccano van vroeger en K’NEX van nu is dat K’NEX vele malen flexibeler is dan de meccano waar ik vroeger mee speelde. Meccano, daar kon je vroeger rechttoe rechtaan bouwwerken mee maken. K’NEX van nu, daar kun je bijna alles mee maken.

Het mooie van K’NEX is dat de onderdelen onderling uitwisselbaar zijn, de achtbaan die wij hadden gewonnen laat zich simpelweg uitbreiden. Maar met de onderdelen van dit pakket kun je ook geheel andere dingen bouwen.

knex-trotse-vaders-samen-bouwen-11knex-trotse-vaders-samen-bouwen-9

Wat ik ook fijn vindt is dat je bij K’NEX geen gereedschap hoeft te gebruiken. Daarnaast kun je door het handig combineren van de losse onderdelen nagenoeg alles bouwen wat je maar kunt bedenken, er zijn niet veel dingen onmogelijk met K’NEX.

Als ik kijk naar de meccano dozen die ik vroeger had en die vergelijk met de bouwpakketten en de losse onderdelen van K’NEX dan weet ik het wel. Onze voorkeur gaat uit naar K’NEX!

Screenshot 2014-12-16 at 20.38.25
Het eindresultaat van deze Trotse Vader samen met zijn mooie dochter: een prachtige achtbaan en vooral hele fijne quality time!

De K’NEX Star Shooter achtbaan is genomineerd voor de titel Speelgoed van het Jaar 2014 in de leeftijdscategorie 8 & 9 jaar, lees <hier> meer over deze nominatie >>>>

Deze K’NEX achtbaan bestel je hier >>>>

Share