Lovely business woman in red jacket smiling on camera isolated on white background

What makes women attractive to men

Trotse Vaders wisten het al, maar nu ook wetenschappelijk bewezen: wat maakt vrouwen aantrekkelijk!

Gelukkig maar het is nu allemaal wetenschappelijk ook tot op de naad uitgezocht: “Wat maakt vrouwen (voor de man) fysiek aantrekkelijk!”: o.a. een Heup-Taille ratio van 10:7, zo meldt Business Insider op zijn website.

Vaders wisten dat natuurlijk als vanzelf sprekend anders waren ze geen Trotse Vader, zou je kunnen zeggen. En wat maakt volgens die wetenschappers nu een vrouw aantrekkelijk.

Eerst de geijkte kenmerken: Taille-Heup ratio en hoge Stem. Dan de meer “o ja” kenmerken: Glimlachen en het dragen van Rood (kleren en lippenstift!) en dan de “wist ik niet, maar toch wel logische”-kenmerken: gezond Haar (niet hóe het zit dus blijkbaar maar of het verzorgd is) en de contra-intuïtieve: “minder (geen?) Make-up”. De meeste vrouwen op verleidingspad kennen de eerder genoemde kenmerken wel, maar minder make-up?

te veel make opMisschien is het mindere make-up ook vooral wel een kwestie dat het de vrouw zelfvertrouwen moet geven en niet voor de man het meer aantrekkelijk maken. We moeten we maar eens meer op letten.

Natuurlijk, het gaat hier om per definitie de gemiddelde man en die bestaat natuurlijk niet. Want over Haar-kleur, Intelligente-uitstraling, Billen, Borsten en Benen geeft het onderzoek blijkbaar geen uitsluitsel. Maar goed, wij als mannen kunnen onze eigen voorkeuren en vooroordelen natuurlijk gewoon in ere houden.

Hier de link naar de video van Business Insider waarin alles nog eens wordt uitgelegd, DePaul Universiteit van Chicago heeft het onderzoek uitgevoerd:

Scientists have figured out what makes women attractive

Share