Screenshot 2015-04-25 at 11.22.17Brush Busters is een gratis educatief spel voor kinderen, dat Philips Sonicare heeft ontwikkeld om hen op een unieke en speelse manier hun tanden te leren poetsen. Door zelf hun tanden te poetsen, helpen de kinderen de twee fictiefiguurtjes, Bjorn en Vicky, ook hun tanden te poetsen. Met Brush Busters hou je de poetsgewoonten van je kinderen in de gaten terwijl ze leren; de app zit ook volgestouwd met leuke activeerbare poetsbeloningen. Je kan zelfs je eigen gepersonaliseerde beloningen aanmaken voor je kinderen.

Recensie
Voor onze bijna-puber is tandenpoetsen een issue. Erg veel zin heeft hij er niet in, erg lang doet hij er niet over en uit zichzelf gebeurt het sowieso niet. Toch is het noodzakelijk dat ook hij minimaal twee keer per dag zijn tanden poetst en dat dit op een goede manier gebeurt. Hoe we hem daartoe hebben kunnen motiveren, lees je hier >>>>

puber-tanden-poetsen-sonicare-philips-copyright-trotse-moeders-1

Voorheen poetste hij zelf zijn tanden en poetste ik na. Later zijn we gaan invoeren dat hij zelfstandig ’s morgens zijn tanden mocht poetsen, maar dat ik wel voordat hij naar bed ging, zou napoetsen. Inmiddels is hij, door onze afspraak, toe aan zelfstandig tandenpoetsen, maar dan is het ook belangrijk dat dit goed gebeurt.

Screenshot 2015-04-25 at 11.18.26

We hebben daarom de gratis App “Brush Buster” gedownload. Met grappige instructiefilmpjes over waar je moet poetsen en hoe je dat moet doen, zorg je er voor dat je kind gaat automatiseren hoe de tanden gepoetst moeten worden. Door het beloningssysteem wat er in de App zit, blijft het leuk om deze App te gebruiken en zo vordert de techniek van mijn zoon.

Screenshot 2015-04-25 at 11.18.08 Screenshot 2015-05-04 at 12.20.25

Inmiddels ‘werkt’ de tweeling van 8 ook met de App. Zij vinden het erg grappig: de een heeft Bjorn gekozen om te helpen, de andere Vicky. Ze worden niet alleen gestimuleerd door de App om goed te poetsen, maar dagen elkaar ook uit. Mijn jongste zoon poetste altijd al prima uit zichzelf, maar nu doet zijn tweelingzus vrolijk met hem mee!

Screenshot 2015-04-25 at 11.18.42 brush-buster-trotse-vaders

Oudste zoon vindt de App uiteraard 😀 kinderachtig. Hij is tenslotte “al” 11, maar ondanks dat zet hij hem vaak aan tijdens het tandenpoetsen. Het daagt ook deze lieve bijna-puber nog voldoende uit!

De App Brush Buster is gratis te downloaden voor iOS en Android:
Voor de Android versie, klik hier >>>>
Voor de iOS (Apple) versie, klik hier >>>>

Hieronder zie je een beetje van de App. Wanneer deze eenmaal geïnstalleerd is, kun je gewoon voor “Nederlands” kiezen en is hij vanaf dat moment in de Nederlandse taal.

Share