Er werd keurig vooraf gevraagd of een aantal mensen, waaronder Farmer David Horler, even langs mochten komen om een nieuwe boek te laten zien. Uiteraard willen we daar tijd voor maken! Toen ik echter gebeld werd op mijn mobiele telefoon dat ze gearriveerd waren, bleek er een hele opstelling op de oprit te staan!

tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-1 tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-8

Een mooi versierde bus, een picknicktafel met een uitgebreide selectie artikelen van Tractor Ted, farmer David himself èn, voor de kinderen de leukste attractie: Tractor Ted!

tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-7 tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-6

Terwijl de tweeling zich enorm vermaakte in en op de tractor, had ik de kans om met de sympathieke boer uit Groot-Brittannië te spreken. Hij vertelde dat hij op zijn boerderij vaak mensen op bezoek kreeg die werkelijk geen idee hadden waar brood van gemaakt werd, wat er aan vooraf gaat voor melk in een pak in de winkel te koop is en die groenten alleen van de supermarkt kennen. Dit geldt natuurlijk ook meer en meer voor kinderen die opgroeien in steden of dorpen waar geen land- of veeteelt meer zichtbaar is.

tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-12

Ik kan me herinneren uit mijn eigen studietijd dat ik voor een aantal medestudenten een bron van informatie was. tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-15Komende uit een dorp, kreeg ik vragen als “hoe komt eigenlijk een kuikentje in een ei, met die harde schaal lijkt me dat zo lastig….” en dat sommige groenten onder de grond groeien was ook nieuw voor velen.

Ik kan me voorstellen, wanneer je een gepassioneerd farmer bent, dat je graag je passie en kennis over het boerderijleven en -werk wilt uitdragen.

Farmer David Horler heeft dit gedaan door een film te maken, live action, waarop je een heel proces, van zaaien tot oogsten, of van grazen tot melk, kunt volgen. Zijn eigen kinderen waren dol op de films en al snel werden deze ook buiten zijn eigen kring populair.

Inmiddels is er een hele reeks films, ieder jaar komt er een bij. Niet alleen over bovenstaande onderwerpen, maar ook bijvoorbeeld over tractoren.

Deze serie onderscheidt zich van al bestaande series over tractoren en boerderijen omdat het geen animatie is. Het is het echte boerenleven, verfilmd en uitgelegd. Prachtig!

tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-13 tractor-ted-nederland-bezoek-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-9

Naast de boekjes en de DVD’s is er nu een hele Tractor Ted lijn, van picknickspullen en rugzakken tot doe-boekjes en stickers. Bijkomend voordeel is dat wanneer je kind fan is van tractor Ted, het eten van groenten een heel stuk eenvoudiger wordt, omdat ze zien waar deze vandaan komen en omdat Tractor Ted zegt dat ze gezond zijn! De DVD’s zijn uiteraard educatief, maar op een hele natuurlijke manier. Het is gewoon leuk om herhaaldelijk naar te kijken en je steekt er nog wat van op ook!

In onderstaande video kun je een idee krijgen van Tractor Ted en alles wat er omheen in Groot-Brittanië al te zien en te doen is. De boeken en DVD’s zijn nu al in Nederland te verkrijgen en ik kan me voorstellen dat de rest van de producten en activiteiten ook zullen volgen!

Share