Treinenboek-cover2.inddHet grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Het is een onvergetelijke tocht door tijd en ruimte. Haast je, stap in, de trein wacht niet! Kies een plaatsje en laat je meevoeren op een fantastische reis door de tijd. Kom alles te weten over treinen door de jaren heen: van de eerste stoomtrein tot de TGV, van een goederentrein tot een slaaptrein …

Recensie
Toen ik dit boek ter recensie binnenkreeg dacht ik “ja hoor, weer een treinenboek, altijd leuk voor veel Trotse Vaders en hun kind(eren)”. Hoewel meisjes ook vaak geïnteresseerd zijn in treinen, is het vaker een interessegebied van jongetjes (groot en klein). grote-treinenboek-recensie-trotse-vaders-6Dit boek is echter heel anders dan de meeste treinen-boeken waarin gewoon platen van treinen staan. Met dit boek heb je ook een heel stuk geschiedenis te pakken.

Wanneer je de aantrekkelijke cover openslaat zie je aan de binnenkant meteen een afbeelding van de eerste stoomlocomotief (1804). Er staan ook allerlei andere treinen, ook aan de achter-binnenkant van de cover, die een mooi overzicht bieden van de ontwikkeling van treinen en spoorwegen.

grote-treinenboek-recensie-trotse-vaders-3

De tekst is meer geschikt voor wat oudere kinderen, maar in combinatie met de prenten is dit boek eigenlijk al geschikt voor jonge kinderen die dol zijn op treinen. Trotse Vaders kunnen dan kiezen: of de tekst voorlezen, of in combinatie met de gegevens in de tekst, hun eigen verhaal vertellen over de prenten. In ieder geval is dit boek meer dan alleen een boek met plaatjes van treinen!

grote-treinenboek-recensie-trotse-vaders-4

Hoogtepunten uit ruim 200 jaar trein-geschiedenis worden besproken. De tekeningen, die twee pagina’s beslaan, passen bij de tekst. Ze zijn wat schets-achtig, niet zo gedetailleerd dat je de ontwikkeling van de techniek kunt zien, maar je kunt prima de vooruitgang volgen en op de prenten is, naast de treinen, voldoende te zien om dit boek iedere keer weer opnieuw te pakken.

Een aangename verrassing, dit Grote Treinenboek!

Het grote treinenboek – Mattias de Leeuw
Bekijk op bol.comHardcover,48 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

grote-treinenboek-recensie-trotse-vaders-5

Share