IMG_2334Met meer dan 200 stickers. Ga zelf op pad in het Donkere Bos in jouw buurt en ontdek…

Doe als Muis en ga dapper het bos in. Gewapend met dit stickerdoeboek voor natuurontdekkingsreizigers kom je alles te weten over de natuur om je heen.

Vink tijdens je wandeling af welke Gevaarlijke Bosbewoners (zoals mieren, een eekhoorn of een slak) je bent tegengekomen. Schrijf op wat je zag dat bruin was, geel, groen, rood, blauw of zwart. Leer bomen herkennen aan de vorm van de bladeren en ontdek hoe verschillende insecten en vlinders heten.

IMG_2336Ga aan de slag met de materialen die je in het bos vindt en maak een bladerenkroon, een nest en een natuurkunstwerk.

Zoek de woonplaatsen van Vos, Muis, Uil, Slang en de Gruffalo. Luister goed naar de geluiden van het bos. Leer spoorzoeken en zelf sporen achter te laten, zodat je niet verdwaalt. En nog veel meer…

Het Gruffalo Natuurspeurboek maakt van elke wandeling door de natuur een ontdekkingsreis voor jong en oud. Maar pas op! Je kunt zomaar een Gruffalo tegenkomen. Wacht maar tot je hem ziet!

Recensie

Als echte fans van de Gruffalo en van de natuur was dit boekje zeer welkom bij ons in huis. Bij het inkijken van het boekje vond ik het zelfs al even jammer dat we het verjaardagsfeestje van onze zoon al gevierd hadden. Het had mij erg leuk geleken om met zijn vriendjes het bos in te gaan en het Gruffalo natuurspeurboek door te werken.

IMG_2335

Nu ben ik met mijn zoon op avontuur gegaan en ik kan niet anders zeggen dan dat een feestje was voor ons beide. Het is echt heel erg leuk om met opdrachtjes het bos in te gaan. Je gaat er echt op een andere manier van kijken. Zo moesten we bijvoorbeeld bladeren zoeken en welke we gevonden hadden aanvinken.

IMG_2320

Mijn zoon is een fanatieke zoeker en wil, wanneer hij denkt een nieuw blad gevonden te hebben, dit graag samen bekijken. Dit maakte het uitje naar het bos tot een zeer leuk interactief vader-zoon uitje.

Het boekje kent een grote variatie aan opdrachtjes van bladeren zoeken tot sporen zoeken. Maar ook een speurtocht uitzetten met dingen uit de natuur behoorde tot de opdrachten, in ons geval maakte onze zoon de pijlen van dennenappels.

IMG_2311 IMG_2310

Ook vond ik persoonlijk de opdracht bijzondere boskunst erg leuk. Hier moesten we een boskunst maken met allemaal dingen die we gevonden hadden. En misschien vonden andere Gruffalo speurneuzen het kunstwerk wel.

IMG_2315 IMG_2317

Ik vind dit boekje een leuke aanrader voor iemand die samen met een of meer kinderen eens een middagje het bos in wil. Het is een leuke activiteit voor in de vakantie en in tegenstelling tot veel andere uitjes erg low budget. Neem een rugtas met muesli-repen en wat drinken mee en het feest is helemaal compleet.

IMG_2322 IMG_2314

Het enige nadeel dat ik aan het boekje kan bedenken is dat de stickers in het midden van het boekje zitten en deze pagina er niet gemakkelijk uit te halen is zonder het boekje te beschadigen. Wij vonden het wel erg prettig om de stickers los te hebben om niet de hele tijd naar het midden te hoeven bladeren en dan weer naar de pagina waar we bezig waren.

Het Gruffalo natuur speurboek – Julia Donaldson
Bekijk op bol.comPaperback, doeboek met stickers, 34 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share