IMG_2293Een grappige natuurgids voor kinderen. Thema’s: insecten, beestjes, dieren in de tuin. De vrolijke kriebelbeestjes uit de bekende film en tv-serie ‘Minuscule’ wonen in jouw achtertuin. Kijk maar eens onder een steen of in een hoop met bladeren. Dit zakgidsje laat je zelf ontdekken wat er allemaal leeft, kruipt en krioelt aan de hand van de figuren uit Minuscule.

Ook staan er leuke opdrachtjes in het boek, zo leer je zelf schuim maken, zoals een cicade, het schuimbeestje. Of zelf een stop motion film maken! Weetjes waar kinderen van smullen. Bijvoorbeeld: “De opvallende kleur van een lieveheersbeestje is een waarschuwing voor vogels: eet mij niet, ik ben giftig!” en “Een miljoenpoot heeft ‘maar’ 200 poten.”

IMG_2146Recensie
Tot een jaar geleden was het ‘begrip’ minuscule bij ons in huis nog volledig onbekend. Tot ik met mijn zoon van toen nog vijf jaar naar een kindvriendelijke filmhuisfilm ging. In het voorprogramma van de film werd een aflevering van minuscule vertoond. Wij hebben ons hier toen kostelijk om vermaakt.

Minuscule draait om de insecten, beestjes en dieren in en om het huis. Het grappige aan deze serie is dat de dieren animatie zijn en dat de omgeving de ‘werkelijke’ wereld is. Je ziet wat bijvoorbeeld een bromvlieg mee maakt in zijn zoektocht naar eten.

Bij het zien van dit boekje was ik direct enthousiast. Sinds we verhuisd zijn naar een huis met een tuin en ik een imker cursus doe intrigeert het insectenleven mij erg. Het is leuk om te merken dat onze kinderen deze interesse overnemen en niet direct meer beginnen te gillen bij het zien van een hommel of bij.

IMG_2150

Het boekje is een leuk zakboekje waarin de meest voorkomende dieren die in de tuin leven staan beschreven. Onze zoon ging direct met het boekje de tuin in om te kijken welke dieren hij allemaal kon vinden. Op een erg begrijpelijke manier wordt er per dier een beschrijving gegeven.

Ook staan er een aantal stripverhalen in over de belevenissen van de verschillende dieren. Het boekje bevat ook een notitie gedeelte waar je de kenmerken van de dieren die je ook in de tuin hebt gezien kunt beschrijven. Met vragen als waar heb je het dier gezien, wanneer heb je het dier gezien, wat deden ze en wat viel je op?

IMG_2294

Het is erg leuk om samen eens wat langer naar bijvoorbeeld een mestkever of spin te kijken en te praten over wat het beestje allemaal doet en wat opvalt. Zo wordt een enge kruisspin toch eigenlijk een heel interessant beest ☺

IMG_2296

Ontmoet Minuscule in de achtertuin – Tialda Hoogeveen
Bekijk op bol.comPaperback, 144 pagina’s, uitgeverij KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

Van Minuscule is ook een film gemaakt. Hieronder staat de trailer:

Share