Mijn kleine bos – recensie van een ecologisch kartonboekje

Screenshot 2015-07-16 at 10.33.04Met vos, das en eekhoorntje verkennen we het bos: je vindt er veel soorten bomen, paddenstoelen en bessen, en natuurlijk ook nog een hoop andere dieren.

Recensie
Na het boekje mijn kleine tuin te hebben gelezen waren we ook aan het boekje mijn kleine bos begonnen. Vergelijkbaar met het eerder genoemde boekje met het verschil dat het verhaal zich nu in het bos afspeelt.

FullSizeRender-5Het boekje daagt uit om samen over de verschillende plaatjes in het boek te praten. En onze dochter haalt ook altijd weer de egel, muis en mus erbij uit het eerder gelezen boek. Ook zij beleven nu het avontuur in het bos.

Net als het boekje mijn kleine tuin is ook dit boekje gemaakt van 100% hergebruikt papier en gedrukt met milieuvriendelijk inkt. Eigenlijk zouden we er naar toe moeten dat alle boeken zo worden uitgegeven. Al is niet ieder boek daar geschikt voor gezien de kleur die het karton heeft. Juist deze eenvoudige teksten en tekeningen lenen zich uitstekend voor deze manier van uitgeven en de boekjes zijn bovendien ook nog stevig.

Mijn kleine bos kreeg in Duitsland de prijs voor het mooiste kinderboek van 2013 van de Stiftung Buchkunst.

Mijn kleine bos – Kathrin Wiehle
Bekijk op bol.comEcologische kartonboekje16 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

FullSizeRender-3

Mathieu Pater (48 Posts)

ik ben Trotse Vader van een zoon van 5 jaar en een dochter van 2 jaar. Samen met Lara, die voor Trotse Moeders schrijft, probeer ik mijn werk als muziektherapeut te combineren met het genieten van ons gezin.


Mestkever in de problemen....
Het Jaar van de Plaag - recensie
Share