Zaterdagavond 20.00. Aan de noordkant van het IJ zaten 6.000 mensen klaar voor de eerste zaterdagavond-editie van Music Marina tijdens SAIL 2015. Een vertoning van de eerste Disney Pirates of the Carribean film “The Curse of the Black Pearl” staat op het programma, live begeleid door een het Gelders Orkest.

sail-music-marina-pirates-of-the-carribean-gelders-orkest-film-vuurwerk-2015-copyright-trotse-vaders-1

Met mijn jongste zoon zat ik op een prachtige plaats waar we zowel het podium konden zien als het grote scherm. We hebben een onvergetelijke avond gehad. Vanaf het begin tot het einde hebben we genoten. De film is bijzonder vermakelijk en past prima bij de omgeving, op de achtergrond zagen we namelijk allerlei grote en kleine schepen voorbij varen!

Wat op mij vooral grote indruk maakte, was de topprestatie van het Gelders Orkest. 80 orkestleden en een energieke dirigent hebben bijna 2,5 uur, non-stop, schitterende muziek verzorgd bij de film. En dat was echt prachtig!

pirates-sail-copyright-trotse-vaders-music-marina

Op de foto’s zie je dat het steeds donkerder werd, maar door de combinatie van film en muziek hadden we dat niet eens door! Toch was het fijn dat het om half 11 helemaal donker was, want na na laatste tonen van het Gelders Orkest (wat zelfs gedurende de aftiteling ons bleef trakteren op prachtige muziek!), kwam het afsluitende vuurwerk!

sail-music-marina-pirates-of-the-carribean-gelders-orkest-film-vuurwerk-2015-copyright-trotse-vaders-7

Het vuurwerk was schitterend om te zien en duurde maar liefst een kwartier! En daarmee werd een onvergetelijke avond voor mijn zoon en mij indrukwekkend afgesloten. Hieronder nog de eigen recensie van mijn 8-jarige zoon:

Sail Pirates of the Carribean live concert
Ik was met mama naar Sail geweest naar de actiefilm Pirates of the Carribean; Curse of the Black Pearl. Ik vond het een leuke film en knap dat het orkest muziek maakte tijdens de film.

Het was echt veel actie (dat vind ik leuk) .

Ik vond de hele film leuk. Het ging over een piraat captain Jack Sparrow die naar het eiland in Carribean ging, waar de dochter van de gouverneur werd ontvoerd door Barbossa, de kapitein van de Black Pearl.

Jack Sparrow en Will Turner (een man die verliefd is op de dochter van de gouverneur, Elizabeth Swann) werken samen om Barbossa te verslaan en Elizabeth Swann te redden. Maar Barbossa en de matrozen hebben een vloek in zich.

Op het einde was vuurwerk en dat was mooi. Het duurde een kwartier en ik vond het leukste de Nederlandse vlag van vuurwerk.

vuurwerk-music-marina-pirates-sail-2015-copyright-trotse-vaders

Share