El Grande Big Box van 999 Games is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen vanaf 12 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

el-grande-big-box-spel-999-games-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

el-grande-big-box-spel-999-games-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-2El Grande Big Box: informatie van de fabrikant (999 Games)
Je probeert invloed uit te oefenen op verschillende regio’s in het Spanje van de Middeleeuwen. Daartoe zet je jouw Grande en caballero’s op het speelbord of gooi je ze in het Castillo. Elke beurt speelt iedereen één machtkaart. Speel je de hoogste machtkaart, dan mag je als eerste een actiekaart kiezen, waarmee je de situatie op het speelbord kunt manipuleren.

el-grande-big-box-spel-999-games-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-3Juryrapport:
De El Grande Big Box is een vernieuwde uitgaven van een intrigerend machtsspel. De doos bevat alle uitbreidingen die ooit zijn verschenen incl. twee extra uitbreidingen. Bij dit spel speelt geluk geen rol maar wel tactiek en strategisch inzicht.

Pedagogisch verslag:
Het is al weer 20 jaar geleden dat El Grande uit kwam. In die 20 jaar hebben heel veel mensen genoten van deze klassieker in de bordspelen.

Dit strategische bordspel speelt zich af in het Spanje van de middeleeuwen. De spelers zetten hun Caballero’s in op de verschillende Spaanse regio’s met als doel zoveel mogelijk politieke macht te verkrijgen. Met deze macht kun je door middel van actie kaarten de situatie op het speelbord beïnvloeden. Kortom: een historisch spel met daarin het machtsspel van alle eeuwen en alle plaatsen van heren groot en heren klein.

Pedagogisch is het goed te weten dat we hier niet met een gelukspel te maken hebben. Voor dit spel is het strategisch denken een echte voorwaarde. Je kunt ook zeggen: om strategisch denken spelenderwijs te oefenen is dit EL Grande spel een geschikt spel. Maar, ook al vraagt het goed strategisch denken, het is ook een heerlijk gezelschapsspel om op een gezellige lange avond met het gezin, je vrienden of bij wedstrijdavonden te spelen. Ook hier geldt: spelen doe je niet met de bedoeling te leren, maar je leert er wel van en geniet daarbij van spel en de mensen waarmee je het spel speelt.

el-grande-big-box-spel-999-games-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-vaders-trotse-moeders-speel-goed-samen-1

Bekijk op bol.comEl Grande Big Box bestel je hier >>>>

 

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share