Screenshot 2015-08-29 at 11.10.30Maak een stoer piratenschip van Funmais. Inclusief groot drukwerk waar je de Funmais op kunt plakken. Dit drukwerk vormt de basis voor het schip. Gezichtjes en andere piratendetails zijn inbegrepen en het blijft makkelijk plakken aan het schip met een beetje water. Funmais is gemaakt van echte maïs. Met water worden ze kleverig. Geen lijm nodig.

Recensie
Wat een aantrekkelijke doos. Een echt piratenschip! Mijn kinderen zijn dol op het spelen met Playmais, maar maken meestal hun eigen fantasiedingen. Dit is de eerste keer dat ze een echte ‘mais-bouwdoos’in handen hebben.

ses-fun-mais-speel-boot-piraat-copyright-trotse-vaders-1

Het ziet er allemaal simpel uit. Voor Trotse Vaders die lichtelijke paniek voelen wanneer hun kinderen samen willen knutselen: dit is echt heel duidelijk en de kinderen kunnen het grotendeels zelf!ses-fun-mais-speel-boot-piraat-copyright-trotse-vaders-2

In de doos zit meer dan ik had verwacht. Ik leer mijn kinderen om eerst onderdelen te sorteren, zodat ze makkelijker kunnen werken, en zo hadden we een tafel vol met spullen. Samen met een vriendinnetje, ging mijn dochter van 8 aan de slag. Ik ging ondertussen een kettingreactiebaan maken van LEGO, samen met haar tweelingbroer, maar was wel in de buurt.

Na een klein half uurtje ging mijn dochter huilen…. Wat was er aan de hand? Op de kartonnen bodem van het schip moesten 4 lagen Funmais komen. Samen met haar vriendinnetje had ze dat keurig gedaan, de mais een klein beetje vochtig gemaakt zodat deze plakkerig wordt, en laagje voor laagje voorzichtig opgebouwd. Helaas ging de funmais zodanig krimpen, dat er geen hoogte meer overbleef….

ses-fun-mais-speel-boot-piraat-copyright-trotse-vaders-5

Ondertussen waren ze met de tweede laag bezig, maar toen iemand ’tactisch’ zei dat de onderlaag “wel poep leek”, was de maat vol voor mijn dochter en begon ze te huilen.

ses-fun-mais-speel-boot-piraat-copyright-trotse-vaders-3

Uiteraard heb ik gezegd dat ik het wel een prachtige boot vond en dat ze er niets aan konden doen (is ook echt zo, ze hadden precies gedaan wat de bedoeling was), maar mijn dochter wilde niet meer verder bouwen. Zij en haar vriendinnetje zijn daarna gewoon lekker met de funmais gaan spelen en hebben er verschillende leuke poppetjes mee gemaakt waar ze allerlei avonturen, op de “platbodem” mee hebben beleefd.

ses-fun-mais-speel-boot-piraat-copyright-trotse-vaders-4

Overigens krompen ook deze poppetjes vrij snel. Kennelijk is deze funmais van ander materiaal van we gewoonlijk hebben. Goed om te weten wanneer je een dergelijk pakket aanschaft!

SES Fun mais – Piratenschip
Bekijk op bol.comPlaymais, SES, eco, creatief
Bestel deze doos hier >>>>

Share