Bekijk op bol.comIdentity Games Magformers 26 stuks is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 6 – 7 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>magformers-identity-games-26-stuks-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vadersmagformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-4Magformers 26 stuks; informatie van de fabrikant (Identity Games)
Magformers is 3D constructiespeelgoed, gericht op kinderen van 3-9 jaar. De basis wordt gevormd door plastic figuren met magneten in de zijden. Deze magneten zitten los, waardoor figuren altijd aan elkaar vastklikken. Het leert kinderen 2D elementen te vertalen naar 3D constructies. Kinderen kunnen de voorbeeldconstructies uit het meegeleverde boekje namaken, of hun eigen creativiteit aanspreken.

magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-5Juryrapport:
Magneten zijn tijdloos en komen steeds weer terug. Met deze sterke magneten kun je plat en ruimtelijk bouwen combineren en dat is heel uitdagend en geeft eindeloos speelplezier.

Pedagogisch verslag:
Magformers, een woord dat bestaat uit “Mag” van magneet en “Formers” (Eng.) van Vormen. En dat is het ook precies. Het gaat om basisvormen met magnetische randen, die het kind vragen voorwerpen te maken of te bouwen. magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3Fantasie, creativiteit en ruimtelijk inzicht zijn de vaardigheden waarop deze set megaformers een beroep doen. En, uiteraard, ook op het weten hoe magnetisme werkt. De jonge constructeur kan hier zijn (hopelijk ook haar) hart ophalen en bouwen. Op internet zijn vele mooie constructies met Magformers te vinden.

magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-2Met het spel kunnen kinderen leren 2D-elementen naar 3D-constructies te vertalen. Het spel biedt in potentie eindeloze mogelijkheden. Ook kunnen minder fantasierijke constructeurs nog de vele voorbeeldconstructies uit het meegeleverde boekje maken. Dus iedereen kan er mee aan de gang.

Dat dit magnetische spel speelpotentie heeft kan, zo lijkt het, afgeleid worden uit het feit dat in Korea – waar dit spel vandaan komt – zo populair is dat het op een gedeelde 2de plaats in de populariteitsscores staat.

magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1

Magformers, 26 stuks, bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share