Hoewel de meningen verdeeld zijn over of NASA en Google met de aankoop van hun supercomputer daadwerkelijk een quantumcomputer in huis hebben gehaald, is de video waarin ze uitleg geven over kwantumtechnologie zeer de moeite waard.

Screenshot 2015-10-24 at 18.55.27

Google en NASA hebben voor zo’n 15 miljoen dollar een 512 qubits quantumcomputer van D-Wave gekocht voor hun nieuwe gezamenlijke Quantum Artificial Intelligence Lab. De techniek waardoor deze supercomputer sneller is dan een gewonen computer zou niet aan de “echte” kwamtumtechnologie te danken zijn (waarbij qubits in een zg quantumstaat verkeren, zowel 0 als 1 kunnen zijn), maar aan een supergeleidend raster van draden die tot bijna het absolute nulpunt gekoeld zijn.

Screenshot 2015-10-24 at 18.55.49

Hoe dan ook, deze computer blijkt supersnel te zijn en over enorme rekenkracht te beschikken en brengt NASA misschien een stapje dichterbij de vraag “Are we alone” terwijl Google geholpen kan worden bij nog betere optimalisatie van complexe zoekopdrachten.

Klik hier om de video te bekijken >>>>

Share