In veel gevallen worden hoge verwachtingen niet echt waargemaakt. In het geval van Lego World is dat totaal niet het geval. Lego World is te beschrijven als een Lego-hemel voor mensen die van Lego houden. Een korte reis door Lego World:

Bulldozers en graafmachines zijn natuurlijk al leuk, maar in het zand aan het werk zijn ze nog vele malen leuker.

IMG_0011

Ook een echte Ferrari F1-auto van Lego met een echt stuur. Toch stiekem wel jammer dat we er niet echt in konden zitten!

IMG_0009

Schilderijen, ook van Lego. Het allerleukst als je natuurlijk mee mag bouwen aan zo’n schilderij!

IMG_0034 IMG_7362

De vele plekken tijdens de beurs waar je wat van LEGO kan bouwen. Elke keer met een ander thema. Stuntauto, huis, toren, kasteel het kan allemaal

IMG_0013 IMG_7391IMG_7381 IMG_7370

Meebouwen aan de levensgrote R2D2 van 240cm hoog was natuurlijk ook wel enorm gaaf. En natuurlijk met de kleine versie even op de foto! 

IMG_0023 IMG_7401

Het onderdeel LEGO fans staat vol met projecten die gebouwd zijn door hobbyisten die de hele dag met LEGO in de weer zijn. De prachtigste dingen zijn er te zien:

IMG_7389 IMG_7390

En als klap op de vuurpijl een Legotoren die tot bijna in de wolken doorgaat. Toen wij er waren werd het nieuwe wereldrecord gevestigd op 35.16 meter.

IMG_0031

Wat het meest geniale concept van LEGO world toch blijft is dat je de laatste 20 minuten gevraagd wordt om mee te helpen bij het afbouwen van alle mooie projecten. De volgende dag moet alles natuurlijk weer netjes zijn voor weer een LEGO world dag. Als beloning voor het helpen opruimen krijg je een klein zakje LEGO. Ik weet nu in ieder geval hoe Tijn te motiveren is om op te ruimen.

IMG_7387 (1)

Oftewel het was een enorm geslaagde dag bij LEGO world en eigenlijk dekt zo’n verslag niet eens de lading. Nog vele dingen die we nog niet eens genoemd hebben. We hebben ons de volledige dag vermaakt. We stonden in de rij voor openingstijd en gingen bij de sluiting naar huis. Met wat gewonnen LEGO bij spelletjes, een eigen gemaakte mini figure, een goodybag en natuurlijk een gekocht doosje LEGO. Maar vooral met moe, maar enorm voldaan! Wat een topdag!

 

Share