stratego-weekend-trotse-vaders-7Al decennialang weet Stratego, het iconische bordspel dat draait om het veroveren van de vlag, generaties spelers van alle leeftijden te boeien en zijn er meer dan 20 miljoen spellen verkocht over de hele wereld.

Het Strategoweekend in het Nationaal Militair Museum biedt jong en oud de kans om alles te weten te komen over Stratego en de speltactiek te verbeteren.

Anne Reitsma Fotografie-NMM (2)

Het Nationaal Militair Museum is een vrij nieuw museum wat sowieso een bezoekje waard is met je kind(eren). En het is het perfecte decor voor het Stratego weekend 2015. Stratego is een strategisch spel waarbij twee ‘legers’ met elkaar strijden om als eerste de vlag te veroveren.

stratego-weekend-trotse-vaders-1

Tegenwoordig is er overigens ook een variant waarbij 2-4 personen tegelijk Stratego kunnen spelen, klik hier voor de recensie van Stratego Conquest >>>>

stratego-weekend-trotse-vaders-6In het weekend van 28 & 29 november 2015 kun je in het Nationaal Militair Museum met je hele gezin Stratego spelen:

  • stratego-weekend-trotse-vaders-8Bij binnenkomst in het museum start de speurtocht naar de Stratego vlag. Deze is goed verstopt ergens in het museum. De zoektocht leidt langs de spelstukken en een aantal objecten die een directe link hebben met Stratego. Veroveren jullie de vlag?
  • Op verschillende plekken in het museum zijn Stratego bordspellen opgesteld en kun je het tegen elkaar opnemen.
  • Bezoekers die graag de Stratego uitdaging aangaan met hun eigen familie of vrienden kunnen hun strijd leveren op een levensgroot Strategospeelbord met reusachtige speelstukken!
  • Wil je meer uitdaging? Neem het op tegen de Stratego kampioenen! De Nederlands kampioen Stratego, tevens Wereldkampioen Stratego in 2014, is zaterdag en zondag aanwezig in het museum om je de beste tips voor de overwinning te geven.
  • Op zaterdag is de jeugd kampioen aanwezig. Durf jij de kampioen uit te dagen? Schrijf je hier alvast in >>>>

Tijdens het Stratego-weekend worden de reguliere entreeprijzen van het Nationaal Militair Museum gehanteerd: € 9,75 voor volwassenen en € 4,75 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Anne Reitsma Fotografie-NMM

Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van het spelletje liggen in de museumshop alle Stratego edities alleen dit weekend voor een heel voordelig prijsje.

stratego-weekend-trotse-vaders-2

Share