Deze 130 scholen kregen het predicaat Excellente School

excellente-scholen-overzicht-nederland-trotse-vaders-2Vandaag hebben maar liefst 130 scholen in Nederland het predicaat Excellente School ontvangen. Zij mogen zich de komende drie jaar Excellent noemen. Het betreft scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs uit het hele land.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Jet de Ranitz, heeft de scholen bezocht. Deze beoordeelde of de school een speciale erkenning verdient. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten toegekend.

Een excellente school is in ieder geval een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere goede scholen door te excelleren in een bepaald gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om:
– een innovatief onderwijsaanbod;
– een bijzondere manier van om gaan met verschillen tussen leerlingen;
– een inspirerende manier van lesgeven;
– of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.

Om te kijken welke scholen zich Excellent mogen noemen, of om de zien of de school van je kind(eren) er bij zit, kun je op onderstaande kaart klikken:

excellente-scholen-overzicht-nederland-trotse-vaders

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


A Je To! Buurman & Buurman in de bioscoop [trailer]
Magie in al je communicatie
Share