vraagtekens-wat-is-serie-trotse-vaders-6Soms kom je namen tegen als (aanstaande) Trotse Vader waarvan je nog nooit gehoord hebt. Van sommige zou je misschien willen dat je ook nooit had gehoord 😉 Een heleboel woorden zullen echter al ook door jou gebruikt gaan worden, zoals het woord INBAKEREN

Inbakeren is het op een bepaalde manier in doeken wikkelen van een baby om de baby in zijn  / haar bewegingen te beperken zodat de baby beter kan slapen. wat-is-swaddle-trotse-vadersVroeger werd een baby standaard “ingebakerd”, er waren zelfs speciale bakers die de techniek beheersten.

Tegenwoordig wordt inbakeren meestal alleen gebruikt wanneer baby’s moeizaam in slaap komen of steeds snel en vaak wakker schrikken. Door een baby in te bakeren, creëer je rust en regelmaat, zodat een baby gemakkelijke (door)slaapt.

Bij INBAKEREN wordt de hele baby, met uitzondering van het hoofdje, ingepakt. Bij het bovenlijfje en de armpjes worden de doeker strakker gewikkeld dan bij de beentjes. Een ervaren kraamhulp kan de techniek voordoen. Het is belangrijk dat inbakeren op de juiste, veilige manier gedaan wordt. Doeken die bij inbakeren gebruikt worden, noemen we ook wel swaddle.

Voor meer artikelen uit de serie Wat is…., klik hier >>>>

Share