woezel-pip-musical-trotse-moeders-2-580x434Woezel en Pip…. Ze worden altijd in één adem genoemd, maar wie is nu Woezel en welk hondje is Pip?

Wanneer je Trotse Vader bent van jonge kinderen, heb je waarschijnlijk wel iets van Woezel & Pip in huis. Misschien een DVD, of een boekje, een knuffel of sokje. Woezel en Pip zijn enorm populair bij jonge kinderen en de meeste ouders kunnen de vriendelijke tekeningen van de twee hondjes ook waarderen.

Guusje Nederhorst
Woezel en Pip zijn ooit bedacht door Guusje Nederhorst, een geliefde actrice en zangeres, vooral bekend als ‘Roos’ uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Toen ze in 2004 overleed is haar werk voortgezet en nu, jaren later, is ‘Woezel & Pip’ één van de meest populaire kindermerken.

woezel-trotse-vaders
Woezel

Woezel
Woezel is het grootste hondje van de twee. Hij is een jongetje en houdt van spelen, eten en slapen, hij probeert zich dapper te gedragen, maar vindt eigenlijk veel dingen best eng. Woezel gedraagt zich stoer: loopt voorop wanneer het donker is, gromt tegen de buurpoes en jaagt op het molletje. Maar eigenlijk heeft Woezel een héél klein hartje. De liefste vriendin van Woezel is Pip.

pip-trotse-vaders
Pip

Pip
Pip is het kleinste hondje van het duo. Ze is een meisje en houdt ook echt van meisjesdingen, is lief en zorgzaam. Haar liefste vriendje is Woezel met wie ze graag op avontuur gaat. Ze durft dan veel meer dan Woezel. Voor Pip mag het best een beetje spannend zijn. Waar ze niet tegen kan is wanneer Woezel kwijt is.

Share