Op 21 april 2016 heeft Duinrell er een nieuwe attractie bij! De bouw is gestart en de naam is bekend gemaakt: Wild Wings

duinrell-nieuwe-attractie-2016-trotse-vaders-2

Wild Wings wordt een vliegtuigmolen met 12 kantelende vliegtuigstoelen. Per stoel, oftewel per ‘eigen stunt-vliegtuig’ kun je zelf bepalen wat er gebeurt: de vliegtuigmolen laat de zitjes een zweefvlucht maken tot 22 meter hoog. Zelf kun je, door de vleugels te bedienen, bepalen of je een “roll” wilt maken. Je bent dus echt een piloot!

duinrell-nieuwe-attractie-2016-trotse-vaders-3

De roll is een daadwerkelijke manoeuvre uit de aerobatics sport (ook wel kunstvliegen). Je kunt je vlucht zo spannend maken als je wilt, van een zweefvlucht tot meerdere keren ‘over de kop’ gaan. Alle ‘vliegtuigjes’ waar één persoon in past is afzonderlijk van de rest te bedienen. Het lijkt me als toeschouwer ook mooi om naar te kijken, al die verschillende manoeuvres in de lucht!

duinrell-nieuwe-attractie-2016-trotse-vaders-1

De minimale lengte om in een vliegtuigje te mogen ‘vliegen’ is 1,25 meter. Je moet wel alleen durven! Verder zijn de volgende gegevens vrijgegeven:

  • wild-wings-duinrell-2016-trotse-vadersmogelijk aantal rolls: 40 per minuut
  • maximaal te behalen G-krachten: 2,7 G
  • locatie: aangrenzend aan de Ligweide van het tropische Tikibad

Een reden te meer dus om naar Duinrell te gaan dit jaar!

Share