pa-en-julia-recensie-copyright-trotse-moeders-6Julia is een kikkervisje en haar Pa een enorm grote breedbekkikker. Julia vindt Pa de geweldigste die er is, en wil net zo groot en sterk worden als hij. Iedere nacht probeert Pa Julia in haar bedje te stoppen, maar met een grote plons kruipt ze telkens toch weer lekker naast hem. Op een avond is het genoeg. Pa kan niet meer! Maar als Julia eindelijk in haar eigen bed ligt, hoort ze iets plonsen… Pa kan niet slapen. Gelukkig heeft Julia de perfecte oplossing.

Recensie
Heb jij ook van die kinderen die “gezellig” bij je in bed willen kruipen. Die het liefst altijd “in het grote bed” willen slapen?

pa-en-julia-recensie-copyright-trotse-moeders-3Bij mij willen de meeste kinderen dat regelmatig. Ik niet. Ik vind het heerlijk wanneer ze in hun eigen bed liggen aan het eind van de dag en ik even rustig koffie kan drinken.

Mijn partner denkt daar anders over en zo vind ik toch regelmatig iemand in ons bed wanneer ik wil gaan slapen. en ondanks dat ik hem of haar dan verplaats, naar het voeteneind of zo, vindt zoon of dochter toch altijd een manier om richting mijn matras, mijn dekbed te komen.

Gelukkig ben ik nauwelijks wakker te krijgen wanneer ik eenmaal slaap!

En toch…. stiekem…. geniet ik er toch wel van. De onschuld, het met open mondjes liggen te slapen, de aandoenlijke beweginkjes en geluiden. Maar dat is stiekem, dat vertel ik alleen hier!

pa-en-julia-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Bij Pa en Julia heeft breedbek-kikker Pa ook een dochter die het liefst bij hem slaapt. En dat is in dit boek met veel humor vormgegeven. Ook het eind is schitterend. Ik moet zeggen, het was een genot om dit boek samen met mijn jongste dochter te lezen, we vonden het allebei prachtig.

pa-en-julia-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Enige nadeel: een en ander kan tegen me gebruikt worden 😉

Pa en Julia – David Ezra Stein
Hardcover, prentenboek, 40 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

Share