Soft Atlas1Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen wandelt over de hele wereld door steden. Tijdens deze wandelingen noteert hij wat hij ziet, denkt en voelt. Het levert plattegronden op die niet alleen een verslag zijn van wat er is, maar die ook laten zien hoe hij of anderen de stad ervaren. Voor niet-Nederlandse lezers is er nu The Soft Atlas of Amsterdam, met een keuze uit het werk van Jan Rothuizen, waaronder veel niet eerder gepubliceerde tekeningen. Ervaar bijvoorbeeld de Oude Kerk (The Old Church) en het Hans Brinker Hotel door de ogen van Jan Rothuizen. Een uiterst originele gids om de stad mee te ontdekken en een souvenir om mee naar huis te nemen.

Recensie
Een dagje naar Amsterdam? Dat wordt dus samen winkelen, maar op een gegeven moment heb je daar misschien wel genoeg van. Laat je vrouw of de vrouwen in het gezelschap heerlijk door gaan en bekijk de stad zoals die in de Soft Atlas of Amsterdam van Jan Rothuizen is getekend en beschreven.

Een wonderlijke, wonderschone en creatieve atlas vol met gedetailleerde tekeningen van het Amsterdam dat je niet altijd ziet. Volg een deel van het leven van de kunstenaar via de fietsroute op bladzijde 52 en 53 of neem een kijkje op het Rokin of het Javaplein aan de hand van de tekeningen. Er gaat een (andere wereld) voor je open.

Soft Atlas 2

Het boek is ook thuis een wellust voor het oog en vol met interessante details over de stad Amsterdam en het Nederlandse leven in al haar facetten.

Zeker ook een cadeau-aanrader voor connecties in het buitenland. Ze zullen onder de indruk zijn van de creativiteit van de maker en zullen zich wellicht nog meer dan ze al deden verbazen over het vrije wereldje dat Amsterdam heet.

The Soft Atlas of Amsterdam – Jan Rothuizen
Paperback, 96 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

Share