vraagtekens-wat-is-serie-trotse-vaders-6Soms kom je namen tegen als (aanstaande) Trotse Vader waarvan je nog nooit gehoord hebt. Van sommige zou je misschien willen dat je ook nooit had gehoord 😉 Een heleboel woorden zullen echter al ook door jou gebruikt gaan worden, zoals het woord FOPSPEEN

Een fopspeen is niet meer en minder dan een speen zonder fles. Deze is in 1949 door Duitse artsen ontwikkeld om iets aan te hebben wat de zuigbehoefte van baby’s op een hygiënische manier kon bevredigen.

Een fopspeen bestaat uit de speen zelf, daarvan zijn verschillende vormen, waarbij de speen voor de jongste baby’tjes de vorm van de tepel zo goed mogelijk benaderd, een schildje (om te voorkomen dat de speen te ver in de mond gaat) en meestal ook iets aan de andere kant van het schildje, om de speen makkelijk uit de mond van de baby te halen.

dummy-92579_960_720

Baby’s hebben een zuigbehoefte, zelfs al voordat ze geboren worden. Bij het geven van (borst)voeding wordt al grotendeels hieraan voldaan, maar een fopspeen kan gebruikt worden bij kinderen waarbij dit nog niet voldoende is. Het geeft hen rust en troost.

Voor meer artikelen uit de serie Wat is…., klik hier >>>>

Share