Een piano maken van mandarijnstukjes? Een muziekje afspelen wanneer je je moeder een High Five geeft? Het kan heel simpel met de Makey Makey. Je hoeft er niet voor te kunnen programmeren.

coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Is het gevaarlijk?
Nee, alleen verslavend omdat het zo leuk is?

Is het moeilijk?
Nee, om te beginnen hoef je de klemmetjes alleen maar aan iets wat elektrische stroom geleidt, vast te maken. Op onderstaande foto hebben mijn zoons lepels vast gemaakt aan de “krokodil-klemmetjes” en kunnen ze lampjes laten branden.

coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-6 coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-7
Spelen met programmeren?
Kun je wel werken met eenvoudige programma’s als Scratch? Dan zijn er nog meer mogelijkheden. Je kunt je eigen games maken en zelf programmeren wat je aardappels, kleipoppetjes of andere objecten die elektrische stroom kunnen geleiden, laat doen.

Op onderstaande foto zie je dat een eenvoudig stukje code al kan zorgen voor geluid. Je definieert wat je wilt wat de (in dit geval) lepels doen en je kunt al verschillende geluiden laten horen.

coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-8 coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-scratch-1

Was dat het?
Nee, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Mijn zonen willen allebei uitvinder worden en verzinnen echt de ene toepassing na de andere. Ook hun zusje wordt gevraagd om ideeën te opperen en zij kwam met onderstaande mandarijnen-piano. Hierbij zijn zowel de mandarijnstukjes, als mijn oudste zoon geleider van de stroomsignaaltjes. Niet gevaarlijk, het grootste risico is dat je piano opgegeten wordt 😉

Wil je een origineel cadeau waar niet alleen de kinderen plezier aan beleven en wat ongemerkt nog leerzaam is ook? Dan is dit echt héél erg leuk!

Deze Makey Makey, maar ook andere ‘coole’ gadgets kun je bestellen via Coolgift.com/nl

De Makey Makey Set bevat: Het MaKey MaKey bord; 7x krokodillenklemmen; 6x verbindingskabels; 1x USB kabel. Computer met USB-poort nodig. Werkt met Windows, Mac OSX en Linux
coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-1 coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-4 coolgift-makey-makey-recensie-copyright-trotse-vaders-3
Share