Het duurt nog maar een paar dagen en dan is het weer Vaderdag. Net zoals in veel andere landen het geval is, wordt ook in Nederland traditiegetrouw op de derde zondag in de maand juni Vaderdag gevierd. Dit jaar vindt Vaderdag op 19 juni plaats.

d39efa35-a829-4873-8a24-b152bd309e1aVaderdag natuurlijk dé feestdag ter ere van vaders. Op deze dag worden “het vaderschap, de vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving” gevierd. Maar wees eerlijk: eigenlijk is het gewoon een dag waarop je verwend wordt en eventueel wat cadeautjes krijgt. Hoewel je op die cadeaus misschien helemaal niet echt zit te wachten.

Al vanaf het prille begin van Vaderdag is het geven van cadeautjes een onderdeel van de feestdag geweest. Wist je bijvoorbeeld dat Vaderdag op 7 september 1936 voor het eerst in Nederland gevierd werd op initiatief van slijterijen en rookwarenwinkels? Zo probeerden zij meer van hun producten te slijten.

Naarmate de feestdag in Nederland inburgerde werd het steeds gebruikelijker dat kinderen hun vader een cadeautje gaven. Kinderen maakten bijvoorbeeld een mooie tekening, knutselde wat in elkaar of brachten hun vader ontbijt op bed (natuurlijk gemaakt met een beetje hulp van moeders de vrouw). Dit zijn voorbeelden van cadeautjes die vandaag de dag door kinderen nog steeds gegeven worden – en waar vaders nog steeds blij van worden. Want zeg nou zelf, wat voor een cadeau is er nou leuker om te krijgen dan iets wat je kind zelf gemaakt heeft?

4dd73f9e-0302-49ae-86c6-f2b94355ad39

Naarmate een kind ouder wordt en de tienerjaren heeft bereikt ontstaat er echter het idee dat er een simpel tekeningetje dat even op papier is gezet niet echt meer volstaat als Vaderdagcadeau. Hoewel je misschien zelf geeneens een cadeau wilt, kan het zo zijn dat je kind je per se iets wilt geven. Want dat “hoort er toch een beetje bij”. Maar heb je geen flauw idee wat je moet vragen? En wil je dan maar om iets vragen wat vooral niet al te veel geld kost? Dan haal je hier misschien wat inspiratie uit.

Een website met allerlei leuke gadgets en betaalbare hebbedingetjes is bijvoorbeeld MegaGadgets. Bij MegaGadgets hebben ze bovendien een speciale pagina waarop originele tips voor Vaderdagcadeaus te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan artikelen zoals het ‘Grote Bieropener Boek‘, de ‘Firestarter Utix‘ (handig voor bij een BBQ?) en een ‘Game of Gnomes‘ tuinkabouter. Weet je wat helemaal handig is? Dat er bij MegaGadgets regelmatig kortingscodes beschikbaar zijn (check hier) waarmee 10% korting verkregen kan worden bij deze website. Als je je kind daarop wijst, dan wordt het “verplichte Vaderdagcadeau” nóg goedkoper.

a9433652-588b-4c2a-9240-6fdd2e9ce4fd

Iets wat misschien ook leuk is om te vragen, is een fotocadeau. Deze zijn er in talloze vormen en maten. Zo’n fotocadeau is persoonlijk, uniek en hoeft bovendien helemaal niet veel te kosten. Bovendien vinden kinderen het vaak wel leuk om zoiets te geven, want dan kunnen ze hun creativiteit erin kwijt. Zo’n fotocadeau is in zekere zin dan ook een ‘volwassen versie’ van een ouderwetse tekening! Bij YourSurprise bijvoorbeeld kan al vanaf €6,95 een poster op basis van een foto besteld worden. 6aadbd1a-d3b4-4865-a912-cd9f732cc141Bovendien geldt ook voor deze website dat er met regelmaat kortingscodes zijn waarmee korting verkregen kan worden.

En vraagt je vrouw je ook al een tijdje wat voor een cadeau je wilt? En houd je ervan om ’s zomers na een dag hard werken af en toe een ijskoud biertje te drinken? Dan is de nieuwste thuistap van Heineken misschien wel iets voor jou. Dit mooie apparaat heet THE SUB en het is gemaakt door Krubs, het bedrijf dat ook Nespresso koffiemachines maakt. Er is nu een speciale Vaderdag aanbieding op deze Heineken The Sub waardoor de thuistap tijdelijk met €75 is afgeprijsd. Met de zomer in aankomst is zo’n cadeau niet verkeerd, toch?

Share