welterusten-kleine-beer-recensie-copyright-trotse-vaders-4Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

Recensie
Ruim 25 jaar bestaat het boek “Welterusten, Kleine Beer“. Het gaat over Grote Beer, die kleine Beer naar bed brengt. Maar Kleine Beer is bang in het donker. Eerst komt er een klein lampje, later een grotere, maar Kleine Beer blijft bang omdat het donker ook buiten is.

Uiteindelijk neemt Grote Beer, Kleine Beer mee naar buiten, waar het donker is, en laat hem de ‘lichtjes’ zien, waardoor Kleine Beer zich veilig genoeg voelt om te gaan slapen:

‘Kleine Beer, ik heb de maan voor je meegenomen,’ zei Grote Beer.
‘De grote gele maan en alle fonkelende sterren.’
Maar Kleine Beer zei niets meer. Hij was in de warme, veilige armen van Grote Beer in slaap gevallen.

welterusten-kleine-beer-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Welterusten, Kleine Beer, is echt een klassieker te noemen. In vele gezinnen is dit boek één van de favorieten om voorgelezen te worden voor het slapengaan. Ook ik heb het boek talloze malen voorgelezen, zowel aan mijn oudste als aan de tweeling.

welterusten-kleine-beer-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Er zit heerlijk veel herhaling in het boek en de prenten zijn echt prachtig om samen met je kind(eren) naar te kijken. In deze nieuwe uitgave van Welterusten, Kleine Beer, is een kwalitatieve update uitgevoerd: de oorspronkelijke prenten zijn verbeterd en de vertaling is herzien.

welterusten-kleine-beer-recensie-copyright-trotse-vaders-1

Voor mij, met de tekst van het originele boek als een soort cadans in mijn hoofd, was het even wennen aan de vernieuwde versie. Maar ook deze versie heeft dezelfde betovering en is een absolute aanrader voor alle Trotse Vaders die graag hun kind(eren) voorlezen. Heerlijk toch wanneer jij de ‘Grote Beer’ voor je kind kunt zijn!

Welterusten, Kleine Beer – Martin Waddell & Barbara Firth
Hardcover, 30 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share