2016 SVHJ2016 Co-de-ruos FisherPrice Mattel

FisherPrice Co de RupsCoDeRups is – zoals we van Fisher-Price gewend zijn- gewoon mooi, degelijk speelgoed. De Rups is voor de leeftijdsgroep aantrekkelijk. Maar het bijzondere van Co-de-Rups zit ‘m in het programmeren van het vriendelijke beestje.

Door de elementen waar Co de Rups mee wordt ‘gebouwd’ in een bepaalde volgorde te plaatsen zal de Rups op een bepaalde manier bewegen (wiebelen, dansen, wachten, etc) en een bepaalde richting op gaan (links, rechts, rechtdoor, etc).

Feitelijk leren hierdoor de kinderen op een speelse manier kritisch na te denken, te anticiperen en te programmeren.

Er zijn 9 elementen achter de ‘kop’ van de Rups en door die in steeds andere volgorde te plaatsen zijn er oneindig veel mogelijkheden en varianten in het uiteindelijke gedrag.

2016 SVHJ2016 Co-de-ruos FisherPrice Mattel

Als jury-lid van het speelgoed van het jaar 2016 was ik erg onder de indruk van uitvoering en mogelijkheden. Ik ben groot voorstander van het op jonge leeftijd leren programmeren, en met dit speelgoed kunnen zelfs peuters en kleuters al spelenderwijs de principes van programmeren leren. Een terechte nominatie dus.

Specificaties

Leverancier Fisher Price / Mattel
Categorie 3-6 jaar
Soort Speelgoed
Prijs ca. € 69,99
Bestellen Bekijk op bol.com
Logo 2016 genomineerd Speelgoed van het jaar
Share