13-zwaarden-stiltonMegamuizenissig nieuws! Geronimo en zijn al net zo succesvolle en getalenteerde zus Thea hebben hun handen, eh poten ineengeslagen en maandenlang in het diepste geheim gewerkt aan een fenomenale nieuwe fantasy-serie voor lezers van 10 en ouder: De 13 Zwaarden.

In het eerste deel, De Spiegel der Duisternis, volgen we de avonturen van vier leerlingen die aan de gerenommeerde en oeroude Toveracademie in Fantasia worden opgeleid in de magische kunsten. Wie deze opleiding met succes afrondt mag zich een tovenaar noemen en een belangrijke rol vervullen bij de verdediging van Fantasia tegen de krachten van het Duistere Leger. Maar daarvoor zullen de leerlingen eerst de extreem zware ‘Proeve van Bekwaamheid’ moeten doorstaan. Voor de jonge helden van dit verhaal bestaat deze proef uit een welhaast onmogelijke opdracht: ze moeten 13 legendarische zwaarden zien te vinden, die stuk voor stuk een eeuwenoud geheim met zich meedragen en degene die hen in hun bezit krijgen een immense en vernietigende kracht verlenen. De vier tovenaarsleerlingen trekken er samen op uit, op zoek naar de mythische Boomtoren van Fantasia, de plek waar de magische zwaarden volgens de overlevering verborgen liggen, om te voorkomen dat de wapens in verkeerde handen vallen. Want dat zou vrijwel zeker het einde van Fantasia betekenen …

Recensie
Mijn zoon dol is op de boeken van Geronimo Stilton (en van The Stilton) en toch had hij helemaal geen zin om aan De 13 Zwaarden – De Spiegel der Duisternis te beginnen. Zelf had ik nog nooit iets van de muizenfamilie gelezen, maar toen ik las waar het over ging, leek het me wel een leuk boek.

13-zwaarden-trotse-vaders-2

En dat was het ook! Het verhaal is leuk en spannend en zit goed in elkaar. Er moeten 13 zwaarden gevonden worden door 4 leerlingen die op de Toveracademie in Fantasia zitten. Deze leerlingen waren nog niet klaar met hun opleiding en moeten kun proeve van bekwaamheid afleggen. Het vinden van de zwaarden is echter een veel moeilijkere opdracht.

13-zwaarden-trotse-vaders-1

Het boek is geschikt voor jongens en meisjes vanaf een jaar of 10. Zelf zou ik het pas aan iets oudere kinderen geven. Niet omdat het te spannend is, maar omdat het dusdanig goed in elkaar zit dat het prettig is om het helemaal te kunnen begrijpen en zelfs ik moest wel eens terugbladeren om te kijken hoe het precies zat. Maar, ik vond het echt een prima boek en het is gelukkig nog maar het eerste deel van een serie!

De Spiegel der Duisternis – Thea en Geronimo Stilton
De 13 Zwaarden, deel 1
Paperback, 285 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share