Disco TINA dag Duinrell WassenaarOLYMPUS DIGITAL CAMERA

24 september 2006 Disco TINA dag Duinrell WassenaarOok dit jaar organiseerde het weekblad TINA (Sanoma) weer een zogenaamde TINA dag. Uiteraard gericht op meisjes van pakweg 8 tot 16 jaar. Als oudere vader van een tweeling dochter van negen een bijzondere ervaring om er bij te zijn. Het evenement is groots; er zijn heel veel, zeer verschillende dingen te doen in Duinrell Wassenaar waar de Disco Tina Dag plaatsvindt. Voor een verslag van een tiener-moeder zie het verslag op trotsemoeders.nl.
2016-disco-tina-dag-duinrell-plattegrond
Het is – om te beginnen – natuurlijk bijzonder te zien dat in dit tijdperk van Internet, YouTube en sociale media een gedrukt weekblad de tiener-dochters zo kan mobiliseren. Natuurlijk is op deze TINA-dag met name de sterren op YouTube  een enorme magneet voor deze jeugd en daar wordt met ‘optredens’ van vloggers en het organiseren van workshops over YouTube goed op ingespeeld. Er is een heuse YouTube-hoek. Zie de plattegrond van het evenement.

De dag, waar heel veel moeders en dochters op afkomen – het is een soort huishoudbeurs voor tiener-meisjes en moeders! – werd officieel geopend met ere-gasten door Isa Hoes en gepresenteerd door Stijn & Buddy.

2016 Disco TINA dag Duinrell opening Ina Hoes Stijn en Buddy

Goed na het nemen van sfeerfoto’s van dit grote evenement ging mijn tweeling verder zelf op stap en kon ik lekker koffiedrinken. Disco Tina Dag 2016 Duinrell Koffie Corner The DayWant gelukkig voor een trotse vader was op het terrein ook daar was met de ingenieuze koffie-corner van  ‘Coffy the most important meal of The Day’ uitstekend in voorzien.

Het mooie van het houden van zo’n evenement in Duinrell, dat mijn tweeling zoon, ook mee is. Maar natuurlijk vlucht die in de achtbaan attracties.

Dat betekent dat ik dit verslag beperk tot een foto-impressie. En voor alle vaders die het dit jaar gemist hebben: volgend jaar gewoon met je tiener-dochter er naar toe.

Over de organisatie en Duinrell heb ik maar één opmerking. Veel winkeltjes, eettentjes en attracties vragen contant geld. Wat ouderwets in de tijd dat we naar contactloos pinnen gaan. Gevolg is dat veel bezoekers veel behoefte hebben aan contanten en dus geld willen pinnen. Er is een pin-automaat op het park en daar stond een rij voor tot Tokio. ‘s-middags om 2 uur was hij natuurlijk leeg. Dan kost het heel veel moeite om ergens contanten te krijgen voor bijvoorbeeld een broodje Unox worst te kopen.

Disco TINA dag Duinrell Wassenaar
Duidelijk is: volgend jaar gaan we weer!
Share