Pop-up wetenschappers vertellen dit weekend over vleesetende planten, hersenoperaties, 7000 jaar oude skeletten en meer!

pop-up-wetenschapper-oktober-2016-trotse-vaders-2Kun je drinken uit het toilet? Hoe werkt je aandacht? Wat verandert er door de komst van drones? En hoe gaat een hersenoperatie in zijn werk? Speciaal voor nieuwsgierige aagjes van alle leeftijden vindt op 1 en 2 oktober 2016 de vijfde editie van Pop-up wetenschapper plaats.

Onder andere scheikundige Jan van Maarseveen, wetenschapsschrijver Jan Paul Schutten en specialist waterzuivering Anne Marieke Motelica poppen tijdens het weekend op bij wetenschapsmusea, science centra en bibliotheken in heel Nederland. Met korte lezingen, workshops en demonstraties maakt pop-up wetenschapper volwassenen en kinderen wegwijs in de wetenschap.

Op een toegankelijke manier meer te weten komen over eetbare stadsplanten, chirurgische hechtingen, wonderlijke weetjes en nog veel meer kan dit weekend op meerdere locaties in Nederland. Verspreid over het hele land doen locaties als musea en bibliotheken hun deuren open voor het leergierige publiek. Let wel: het gaat niet om ‘slimme’ mensen, het gaat om geïnteresseerde mensen!

Voor iedereen, jong en oud, die het interessant vindt om te weten hoe delen van Nederland nu eigenlijk drooggelegd zijn, hoe je boeken lang bewaren kunt of waarom bloed zo belangrijk is is er een locatie waar je antwoorden kunt vinden.

Er zijn doe-dingen, tentoonstellingen, voorstellingen, onderzoeken en lezingen. Kortom: voor iedereen is er wel een aansprekende vorm of onderwerp. Doe jezelf en je kind(eren) een plezier en ga een kijkje nemen!

pop-up-wetenschapper-oktober-2016-trotse-vaders-1

Voor het hele programma en de diverse locaties, klik hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Agatha Christie's Hercule Poirot bestaat dit jaar 100 jaar! Nieuwe Poirot is nu in het Nederlands verschenen
Barbecueën kan ook in de herfst en winter met behulp van hét winter BBQ boek
Share