minecraft-elementia-boek-1-recensie-copyright-trotse-vaders-10Het spel Minecraft krijgt iedere dag meer nieuwe spelers. Maar er zijn duistere krachten aan het werk op de Elementia-server. De nieuwe spelers Stan, Kat en Charlie zijn nog maar pas begonnen en nu al zijn ze in gevaar. Stan, Kat en Charlie bundelen hun krachten en gaan de strijd aan. Lukt het ze de mysteries van Elementia te ontrafelen en dit gevecht te winnen?

Recensie
Minecraft is het bestverkopende PC-spel aller tijden en is al zo’n 20 miljoen keer verkocht. Het is mateloos populair, ook bij (jonge) kinderen.

Wil je meer weten over wat Minecraft is, klik dan hier >>>>

En nu is er dus een serie boeken waarin een echt Minecraft-avontuur beleefd kan worden. Ik vind het een briljant idee: inspelen op iets wat enorm veel kinderen leuk vinden, daarmee krijg je ze wel aan het lezen!

minecraft-elementia-boek-1-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Dat laatste bleek ook in mijn eigen gezin toen het eerste deel van de serie Strijd om Elementia geleverd werd. Ondanks dat het een dikke pil is met bijna 500 pagina’s, begon mijn oudste er meteen in te lezen! Toen hij het uit had, ging zijn jongere broer er ook in beginnen en ook hij heeft het helemaal gelezen. Het boek ging overal mee naar toe, zoals je ook wel op de eerste foto kunt zien!

minecraft-elementia-boek-1-recensie-copyright-trotse-vaders-8

Waar het over gaat, vertelt mijn jongste zoon (bijna 10 jaar):

Elementia 1 gaat over Minecraft-personage Stan. Hij is net begonnen met Minecraft en hij komt tijdens zijn reis vrienden tegen. Er was een koning van Elementia en dat was de vijand, dus gingen de drie vrienden een leger opbouwen om de koning en het leger van de koning te verslaan.

 

minecraft-elementia-boek-1-recensie-copyright-trotse-vaders-6

De koning wilde namelijk iedereen die onder level 15 was, dood hebben. Waar ze allemaal heen gaan en welke avonturen ze beleven, kun je zelf in dit boek lezen.

Mijn oudste zoon over wat hij het spannendste vond in dit boek:

Ik vond het een leuk boek omdat het een heel leuk en spannend verhaal is. Het gaat over Minecraft-spelers (echte mensen) die op een server als Minecraft-personages een avontuur beleven.

 

minecraft-elementia-boek-1-recensie-copyright-trotse-vaders-7

Het spannendste vond ik het gevecht aan het einde. Ik vond het hele boek grappig, er zat veel humor in.

Je moet wel even moeite doen om in zo’n dik boek te beginnen, maar als je er even in komt, dan wil je het echt helemaal uitlezen en de andere delen ook.

 

minecraft-elementia-boek-1-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Het is wel bloederig, er zitten allerlei heftige details in die je bij het spel Minecraft zelf niet ziet. Je moet daar wel tegen kunnen.

Mijn jongste geeft zijn mening over Het recht van de sterkste:

Ik vond het superleuk, het is mijn lievelingsboek. Het was ook wel spannend, maar dan las ik het gewoon niet in de avond. Het is ook grappig.

 

minecraft-elementia-boek-1-recensie-copyright-trotse-vaders-9

Het grappigste was helemaal bij het begin toen Stan een boek had en daarmee ging slaan op het hoofd van een zombie.

Strijd om Elementia – deel 1: Het recht van de sterkste – Sean Fay Wolfe
Eerste deel van Een Minecraft avontuur
Paperback, 480 pagina’s, uitgeverij van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder links naar alle Elementia boeken:

Bekijk op bol.com

Share