De eerste “Cars” film werd uitgebracht in 2006. De kleine jongetjes en meisjes die toen helemaal weg waren van Bliksem McQueen zitten nu waarschijnlijk al in de puberteit, maar toch heeft de magie van de auto’s in hun eigen leven, hun eigen verhaal, niet ingeboet. De tweede Cars film kwam uit in 2011 en nu komt er een nieuwe: Cars 3.

Jeugdsentiment voor pubers:
In de trailer is goed te zien hoe de animatie-technieken verder ontwikkeld zijn in de afgelopen jaren. Maar ook hoe de karakters uit de film hetzelfde zijn gebleven. Heerlijk dus om naar te gaan kijken, met je pubers (kunnen zij voor het eerst “jeugdsentiment” ervaren 😉 of met jongere kinderen.

Het verhaal:
Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Samen met haar – en de hulp uit andere, onverwachte hoeken – wil Bliksem laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe!

Cars 3  draait vanaf 12 juli in de Nederlandse bioscopen.

Share