Luxe genieten met de kinderen in het Dormio Resort Maastricht [verslag]

Aan het einde van de zomervakantie van de kinderen nog even echt weg, daar hadden we zin in! Ons gezin bestaat uit 5 personen: ikzelf, mijn lieve vrouw en onze drie kinderen. We hebben een jongen van 13, al een beetje aan het puberen, en een jongen-meisje-tweeling van ruim 10 jaar.

Dormio Resort Maastricht heeft nu ook Kidswoningen te huur. En daar hadden we wel interesse in. Speciaal ingericht voor gezinnen met (jonge) kinderen. Met extra’s, zoals een gameconsole en games, een mooie step, wasmachine, een mooi ingerichte kinderkamer en beveiligde stopcontacten en deurtjes.

De Kidshuizen staan ruim op het terrein, om een grote gezamenlijke speeltuin heen. In onderstaand artikel kun je meer lezen over deze speciale woningen voor kinderen met gezinnen:

Hoe kindvriendelijk en baby-proof zijn de kidswoningen in Dormio Resort Maastricht? Wij probeerden het uit!

Zelf ben ik een kijkje gaan nemen op de rest van het terrein en in de directe omgeving.

 

Maastricht Dormio Resort - toegang bungolowpark

Hieronder mijn indruk:

De cottages (later komen er ook appartementen beschikbaar) zijn royaal in het park opgezet, de meeste huizen zijn vrijstaand en staan met een gevarieerde architectuur speels als in een vriendelijk dorp verspreid. De huizen hebben allemaal een eigen parkeerplek.

Maastricht Dormio Resort - bungalows

De huizen zijn luxe ingericht en beschikbaar voor grotere (familie)groepen en gezinnen. De huizen hebben natuurlijk een koelkast, afwasmachine, wasmachine, oven, en dergelijke voorzieningen.

Maastricht Dormio Resort - keuken

In alle kamers HD-TV met groot aanbod. En in ons vakantieverblijf (speciaal voor kinderen ingericht) ook een Play-station met enkele leuke spellen.

Maastricht Dormio Resort - zitkamer

Alle huisjes hebben een royale eigen tuin met tuinmeubels. Ons appartement had ook een mooie step. en grenste aan een mooie speeltuin in het gemeenschappelijke weide.

Je kunt op het resort fietsen huren, er is een Brasserie en een ski-baan. En uiteraard de naast gelegen golfbaan.

Maastricht Dormio Resort - Bistro de Dousberg

Het zwembad met fitness, tennisbanen en dergelijk (De Pelikaan) is op loopafstand. Bij de receptie zijn vrijkaarten voor het zwembad (met sauna!) te verkrijgen.

Maastricht Dormio Resort - terras en speeltuin

Het Dormio Resort Maastricht ligt op 100 meter op de Dousberg. In het westen van Maastricht grenst het aan de Belgische grens bij Lanaken. De golfbaan die de vakantiehuisjes omringt ligt gedeeltelijk in België, dus letterlijk de grens op een steenworp afstand. Let dus op met je telefoon want zonder dat je het misschien door hebt, schakelt hij over op een Belgische provider met mogelijk alle extra kosten van dien. Alle huisjes hebben overigens gratis en uitstekend internet-wifi bereik.

De toegang tot het resort ligt aan de weg richting Hasselt / Lanaken en als je die doorrijdt dan ben je binnen een kilometer bij het Albert-Kanaal en dus in België. Vergeet dus niet om daar even goedkoop te tanken!

Maastricht Dormio Resort - Albert Kanaal Lanaken

Door deze ligging is het resort dus niet alleen heel interessant voor de golf-spelers onder de trotse Vaders, maar ook een uitstekende uitvalsbasis voor bezoeken aan Belgisch Limburg, Luik en dus de Ardennen.

Maastricht Dormio Resort - terras

Aan de andere kant van Maastricht bereik je natuurlijk gemakkelijk het prachtige Zuid-Limburgse Landschap met voor de kinderen en voor de wielrennende trotse vaders het aantrekkelijke Valkenburg, en verder op de heuvels van Epen en het drielandenpunt in Vaals.

Maastricht Dormio Resort - Golfbaan De Maastrichtse

Over de schoonheid en aantrekkelijkheid van Maastricht hoeven we hier niet uit te wijden want dat is algemeen bekend. Vergeet vooral ook niet om met de kinderen de grotten van de Sint-Pietersberg te bezoeken. Wij vonden de onder-aardse wandeling met een uitstekende gids echt een hoogtepunt.

Maastricht Underground: een bezoek aan de grotten van de Sint-Pietersberg [verslag]

Dus: wij vonden het de moeite waard! Een vakantie of een lang weekend met kinderen kan daar ontspannen en luxe worden gevierd in een prachtig stukje Nederland.

Dick Ahles (90 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Kies de beste zorgverzekering voor jou
Zondag 17 september: spelen met al het genomineerde Speelgoed van het Jaar 2017 + kans maken het te winnen op de Speeldag in Hoorn
Share