Voor ons het eerste bezoek aan Burgers’ Zoo en ook het eerste bezoek aan een andere dierentuin dan Dierenpark Amersfoort sinds lange tijd. Met onze kinderen is het natuurlijk heerlijk om met een abonnement even een uurtje naar de dierentuin om de hoek te gaan die je inmiddels door en door kent maar hoe ontzettend leuk was het om in een prachtige dierentuin te komen waar je de weg niet weet, waar alles nog een verassing is.

De indeling van dit park is heel goed. Het bestaat uit verschillende ‘werelden’ als Bush, Rimba, Mangrove en Dessert, waar je als vanzelf doorheen geleid wordt over houten bruggen, langs houten observatiehutten, en waarbij je dan ineens weer verschillende overdekte werelden instapt. Het gaf een leuke ervaring van verschillende sferen en sensaties.

Het feit dat er ook veel binnen dingen zijn en overdekte plekken buiten maakt deze dierentuin minder weersgevoelig. Het neemt niet weg dat het buiten ook prachtig is. Op zo’n zonnige dag is het heerlijk vertoeven in de grote hoeveelheid groen en ruimte, speeltuintjes en fijne terrasjes aan leuk opgezette horecagelegenheden.

 

We bezochten vandaag verschillende werelden maar willen vooral de ‘Ocean’ benoemen. Mijn zoon van 8 omschreef het zo mooi: ‘ik krijg altijd kippenvel als ik dit soort dingen in ga’. Het spannende, donkere, ‘wat zal er gaan komen?’

We liepen langs verschillende grote en kleinere ramen waar achter grote hoeveelheden vissen zwommen. Het leuke was dat je ook het gevoel had steeds dieper onder water te belanden. Je begon langs grote stenen, eerste half boven, half onder water, de volgende donkerder en met ontelbaar veel prachtige vissen.

  

Langs grappige, bijzondere, tropische vissen en koralen, een groot donker raam met lichtgevende lantaarnvissen, dan verder, dieper naar de haaien en nog verder naar een prachtige tunnel waar enorme roggen over je heen en om je heen zwommen.

 

Heel bijzonder om de onderwater wereld zo te beleven, zo in verschillende niveaus en ook goed opgebouwd qua mate van bijzonderheid.

Ook heel erg genoten van de bush waar je je serieus in een tropisch regenwoud waant, met leuke kruipdoor weggetjes, een heuse waterval en het verblijf met de heel indrukwekkende python. Wauw, wat een beest!

Maar de mangrove was ook prachtig, met enorme hoeveelheden vlinders die om je heen vliegen. En uiteraard vind je in Burger’s Zoo ook de olifanten, savanne dieren, de apen, en de katachtigen.

Je merkt dat het een park is met historie. Het bestaat al sinds de jaren 30. Dat geeft een bijzondere sfeer maar je zie je dat er nog steeds enorm geïnvesteerd wordt, dat het met de tijd meegaat. Het zit goed in elkaar, is goed doordacht. Gewoon aan de rand van het terras en speeltuin een paar wasbakken om even je handen te kunnen wassen. En dat het terras is aangelegd tegen die speeltuin aan zodat je overzicht hebt. En als het regent is er ook gewoon een binnenspeeltuin. Perfect.

Voor algemene informatie over Burgers´ Zoo, klik hier >>>>

Share