Leren lezen met de AVI-boeken van Arend van Dam

Veilig en goed leren lezen met de makers van Lang geleden… Speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4.

 

Dit ben ik is een grappig AVI-verhaal van Arend van Dam om zelf te lezen over het bijzondere leven van Rembrandt van Rijn, die een serie zelfportretten schildert. Hij wil ook een portret van zijn zoon maken, maar dat valt nog niet mee… 

Dit ben ik (AVI Start) maakt deel uit van een serie die bestaat uit vier fascinerende, historische verhalen over Rembrandt van Rijn, Leonardo da Vinci, Albert Einstein en Antony Fokker.

Deze boeken hebben een oplopend AVI-niveau van respectievelijk AVI Start, M3, M4 en M4. Met sprankelende illustraties van Alex de Wolf.

Recensie
Weer een leuk boekje van de makers van Lang geleden… Eerder hebben we al Piet en de Zee in huis gehad, over de schilder Piet Mondriaan.

Dit ben ik is een leuk en informatief boekje over Rembrandt van Rijn. Onze zoon (groep 4) heeft hem met veel plezier uitgelezen.

dit ben ik, 28 en 29 met zelfportret en olifant

Het boek begint met het voorstellen van de hoofdpersonen: Rembrandt, Sas en Ties. In mooie korte zinnen wordt je meegenomen door Rembrandt. Hij is op zoek naar Ties, zijn zoon. Hij schildert, tekent, krast, drukt zichzelf af maar blijft op zoek naar Ties. Uiteindelijk vindt hij Ties en schildert hij hem. Maar Ties wil ook leren schilderen, zal het hem lukken?

Een heel leuk boekje voor kinderen om zelf te lezen, ik vind het persoonlijk ook leuk dat er wat geschiedenis in voor komt. Hebben we nadat mijn zoon het boekje had gelezen thuis toch zomaar een middag over Rembrand van Rijn zitten praten…

Dit ben ik – Arend van Dam
Zelf lezen, AVI start, Lang geleden…
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share