Een zwaan die op de snelweg landt.

 

Een kat hoog in een boom.

 

Een schildpad die met gevaar voor eigen leven over de trambaan zwerft.

 

Laten we die dieren aan hun lot over?

Natuurlijk niet.

 

Zelfs als er op een dag een stel hamsters ontsnapt gaan we erachteraan om ze te redden.

De dierenambulance helpt alle dieren in nood. Bibi Dumon Tak meldde zich aan als vrijwilligster en schreef er een boek over. Dit boek.

Alle verhalen – spannend, ontroerend en soms zelfs grappig – zijn niet verzonnen, maar stuk voor stuk WAARGEBEURD!

Recensie
Laat ik beginnen met een bekentenis: ik wist niet zoveel van een dierenambulance af. Ik zag er wel eens een rijden en dan dacht ik altijd “wanneer je hond een been breekt, rijd je er toch zelf mee naar de dierenarts, dan ga je toch geen ambulance bellen?” Maar een dierenambulance heeft een heel uitgebreide taak die de medewerkers met hart en ziel uitvoeren.

Een van de vrijwilligers van de dierenambulance is Bibi Dumon Tak. En zij kan er enorm goed over vertellen. Een heleboel van de dingen die ze meemaakt, vertelt ze in dit boek. Ze heeft inmiddels ook een tweede boek geschreven We gingen op krokodillenjacht en ik hoop dat ze er nog meer zal schrijven!

De verhalen zijn heel verschillend, de dieren zijn anders, de situaties zijn anders. Maar alle verhalen zijn de moeite waard om te lezen. Mijn oudste is inmiddels ook al halverwege dit boek. Want ondanks dat het losse verhalen zijn, is het een boek om in een keer uit te lezen. En nog een keer te herlezen!

Het respect voor de dieren, maar ook voor hun baasjes, is groot. Zoals in het verhaal waarin een aangereden kat toonbaar gemaakt wordt voor het baasje wanneer zij hem op komt halen. Ook staan er stukjes informatie in die aansluiten bij het verhaal wat verteld wordt. Nog leerzaam ook!

We gingen achter hamsters aan
Mee met de dierenambulance
Hardcover, 166 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Inmiddels is er ook een tweede boek, de recensie daarvan kun je lezen door op onderstaande afbeelding te klikken:

https://trotsemoeders.nl/2016/04/we-gingen-op-krokodillenjacht/

Share