Weekendtip: Bezoek Generation Discover tijdens het Weekend van de Wetenschap

Ook dit weekend ga je vast met de kinderen op pad. Aangezien het dit weekend het Weekend van de Wetenschap is delen we graag een initiatief dat hier mooi op aansluit. Tijdens dit weekend worden er door het hele land verschillende activiteiten georganiseerd om te laten zien én ervaren hoe leuk wetenschap, technologie en innovatie zijn.

Zelf waren wij eerder deze week met ons gezin uitgenodigd voor een speciaal openingsevent van het gratis Generation Discover festival. Wij waren erg benieuwd naar dit initiatief van Shell en partners op het Malieveld in Den Haag. Het was fantastisch om samen met de kinderen door de leuke activiteiten op het festivalterrein wetenschap en technologie te beleven. Je hebt misschien ons verslag hierover al voorbij zien komen op Trotse Moeders. Graag delen we dit initiatief ook als leuke to-do weekendtip op Trotse Vaders! Lees hieronder meer over onze ervaring, het festival en het Weekend van de Wetenschap.

Op ontdekkingsreis in de wereld van morgen
We komen binnen via een futuristische tunnel, waarin de spanning wordt opgebouwd en je wordt verteld dat je op ontdekkingsreis gaat in de wereld van de toekomst. Met een nieuwsgierige blik stap je vervolgens samen met de kinderen het terrein op. Je bent waarschijnlijk, net als wij, gelijk overdonderd. Er is hier zoveel te beleven, het terrein is erg indrukwekkend. Het enthousiasme van de kinderen, de organisatie en de vrijwilligers is te voelen.

In het midden van het terrein staat een theater waar een professor allerlei proefjes doet, waar de aanwezige kinderen maar wát graag bij willen helpen. Dit kan en mag, want zelf aan de slag gaan met wetenschap en technologie is waar het hier om gaat. We dwalen verder rond over het terrein. We zien een prachtig reuzenrad en verschillende Domes. Onze favorieten op een rijtje:

  1. Operatie Malieveld, hier kan je zelf een robot besturen en een escape room doen. Ook de mannen in uniform van Defensie zijn natuurlijk erg stoer voor de kids.
  2. Maken Dome, hier leerden onze kinderen meer over programmeren en wekten ze energie op met een citroen, net als Dylan Haegens laatst deed in een van zijn proefjes.
  3. Mobiliteit Dome, hier kan je zelf een zoutwaterautootje in elkaar zetten en mee racen!

De speciale show in de Cyber Dome was ook een leerzame en leuke ervaring! Je kan op dit festival zoveel doen, dat je hier gemakkelijk het hele weekend zou kunnen doorbrengen. Dus zorg dat je genoeg tijd uit trekt om het festival te beleven.

Generation Discover festival
Op het Malieveld in Den Haag kan je tot en met zondag 8 oktober voor het tweede jaar op rij naar het gratis Generation Discover festival. Dit is een vijfdaags interactief evenement, waarbij Shell en ruim 20 partners hun krachten bundelen om de toekomstige generatie te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. In totaal worden er maar liefst 30.000 bezoekers verwacht.

Het festival werd afgelopen woensdag feestelijk geopend met een zelfgemaakte soundtrack. Aansluitend op de opening vond de prijsuitreiking van de bright ideas challenge plaats. Hierbij worden basisschoolleerlingen uit de bovenbouw uitgedaagd om na te denken over slimme oplossingen voor onze wereld op het gebied van energie, water en voedsel.

Weekend van de Wetenschap
Gisteren gaf staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op het Generation Discover festival het startsein voor het Weekend van de Wetenschap. Hij benadrukte dat we voor onze toekomst goede technici nodig hebben en dat de aanwezige kinderen zichtbaar en hoorbaar veel plezier hebben, en er ook nog eens veel van oppikken.

Zelf meemaken?
Zijn jouw kinderen nieuwsgierig? Neem dan morgen een kijkje bij het gratis Generation Discover festival op het Malieveld in Den Haag! Je kan hier zelf vliegen met drones, bouwen aan de stad van de toekomst, dansen op een kinetische dansvloer om energie op te wekken en met een VR-bril in de toekomst kijken.

  • Waar: Malieveld, Den Haag
  • Wanneer: woensdag 4 t/m zondag 8 oktober (van 09.00-18.00 uur)

  • Bestel je gratis ticket via: www.generationdiscover.nl

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Shaun het Schaap in een theatervoorstelling
We gingen achter hamsters aan
Share