Als man van een TrotseMoeder ben je automatisch een TrotseVader…en daarom mochten wij met onze 2 jongste TrotseDochters šŸ˜‰ naar het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren in Apeldoorn.
Om de pret te verdubbelen mochten zij van ons allebei een (trots) vriendinnetje meenemen.

De pret begint altijd al als we aan komen rijden en parkeerplaats 2 in gebruik is…wij denken dan :”Oh, het is al druk…”…de kinderen denken dan :”Yes! We mogen in de bus!”.

Het weekend van 25 en 26 november 2017 stond alles in het teken van Sinterklaas.

Alles was versierd met pakjes en over het hele park liepen Zwarte Pieten om pepernoten en snoepgoed uit te delen aan de kinderen. Er waren zelfs Zwarte Pieten die met kinderen in de achtbaan gingen !

Ook was er een hele bijzondere Piet op het park die zelfs een concert gaf…het was Party Piet Pablo!
Kijk, en hier hou ik nou van. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een vader die ook de ouderwetse gezelligheid kan waarderen hoor, maar wat liedjes betreft ben ik blij dat het feest wat moderner geworden is. Een lekkere beat erdoor en heerlijk swingen met die kids…dat is toch fantastisch!

De kleinsten zijn ook met Sinterklaas op de foto geweest, maar wat eigenlijk nog meer aantrekkingskracht op ze had was Amerigo, het paard van Sinterklaas. Onze twee jongsten zijn zoals je dat ook wel noemt PAARDENGEK …
En aan het begin van het park stond het dier de hele dag om geaaid en (heel veel) gefotografeerd te worden.

Grote publiekstrekker was de Mega Sint Show, waar je vooraf (gratis) kaartjes voor kon halen.
We hadden kaartjes, maar toch was er helaas geen plek. Ik denk dat er meer kaartjes uitgegeven zijn dan er plek beschikbaar was…
Dit leidde wel tot boze parkbezoekers en teleurgestelde kinderen.
Maar het personeel legde uit dat het ivm de veiligheid echt niet anders kon.
Ter compensatie werd aangeboden dat de mensen die er niet meer in konden, bij de laatste show als eerste naar binnen mochten.

Voor degenen die er tijdens de laatste show niet meer bij konden zijn omdat de kinderen helemaal op waren van een leuke dag, of die nog 1 1/2 uur naar huis moesten rijden, werd een alternatieve compensatie bedacht; zij kregen allemaal een vrijkaartje om een andere keer terug te komen ĆØn per gezin een CD van Party Piet Pablo.

Mijn complimenten, want dat vind ik heel netjes.

Zelfs de booste oma die klaagde dat ze zo lang in de rij had gestaan en er niet meer in kon, complimenteerde het personeel voor deze oplossing. Ze vond het een prima oplossing en zei zelfs dat ze nu goede reclame zou maken voor de Julianatoren.

Het lijkt me dat ze de dat volgend jaar anders aan gaan pakken, want van andere mensen hoorden we al (als je in de rij voor de achtbaan staat te wachten ofzo) dat er bij de ochtendshows ook al meer mensen stonden dan er in het Jul & Julia Theater pasten.

TIP : als deze show ĆØcht je prioriteit heeft tijdens je bezoek, zorg dan dat je ruim van tevoren in de rij gaat staan!

Gelukkig was er over het hele park nog genoeg te zien aan shows en voorstellingen, dus ik kan me niet voorstellen dat er kinderen zijn die echt heel teleurgesteld naar huis zijn gegaan, lijkt me bijna onmogelijk!
Zo traden Jul en Meneer Kaasgaaf op als Piet en Sinterklaas, maar zodanig dat alle kinderen zagen dat het Meneer Kaasgaaf was, dat vonden ze heel grappig…

Behalve alle “Sint-pret” zijn onze kinderen sowieso al fan van de Julianatoren, dus de meest favoriete attracties hebben we ook gewoon kunnen doen, ondanks dat het zo druk was.

Er gaat geen bezoek aan het park voorbij zonder een ritje op de paardjes (en dat blijft dan ook niet bij Ć©Ć©n ritje…) , de botsautootjes horen in het rijtje favoriete attracties thuis en met stip op nummer 1 (unaniem) staat toch wel de achtbaan…

Het weer zat behoorlijk mee…we hebben ’s middags wel een bui gehad, maar we hebben zeker ook de zon gezien.


Ik heb nog voor de bui een mooie foto kunnen maken van een heel zonnig moment met schaduwen op de grond, met daarachter een super donkere wolk…zag er heel bijzonder uit…

Na deze bijzonder geslaagde dag hebben we heerlijk gegeten in het restaurant.
Zo’n dag kan niet eindigen zonder frietjes natuurlijk.


Daphne en haar vriendinnetje Franca kozen zelfs voor een Jul & Julia kidsbox, met een speciaal flesje drinken (roze) en een klein cadeautje erbij.

En wat is er als TrotseVader nou mooier dan de kinderen zo te zien genieten?
Dit was echt zo’n dag waarvan ze later zullen zeggen :”Weet je nog toen we….”
Ja, helemaal geslaagd….

Ook vandaag, 26 november 2016, is het Mega Sint Spektakel in De Julianatoren. Alles extra’s zijn gratis bij de reguliere entreeprijs.

Misschien ook een mooi moment om een abonnement af te sluiten, want dat is toch wel het ultieme cadeau voor de kinderen! Tot het eind van het jaar is het abonnement extra voordelig en extra leuk is dat je dan vandaag al gratis het park in kunt! Klik hier voor meer informatie en prijzen >>>>

[Dit verslag is gemaakt door Arne van Veldhuizen]

Share