Natuurlijk moet je wel goed in de gaten houden of de wegen sneeuwvrij zijn morgen, maar mocht dat zo zijn, denk dan eens aan een uitje naar Limburg. In Venlo is het Limburgs Museum en behalve een tentoonstelling over de Limburgse kinderboekenschrijver Paul van Loon is er vandaag een mogelijkheid om deze veelzijdige auteur te ontmoeten.

Is je kind dol op Dolfje Weerwolfje, heb je Meester Kikker al 10 keer voorgelezen of wil je meer weten van de boeken over Raveleijn, waar de attractie in de Efteling op is gebaseerd, ga dan zeker een keer naar de tentoonstelling (dat kan nog tot en met 21 mei 2018) en wanneer het lukt: ga op zondag 10 december 2017. Hieronder meer informatie over dan te beleven valt. Adres en openingstijden vind je hier >>>>

Kinderboekenschrijver Paul van Loon komt komende zondag 10 december naar het Limburgs Museum. Kinderen kunnen met hem praten, hij zal signeren en er vindt een interview plaats. Ook is Dolfje Weerwolfje aanwezig voor een Meet & Greet.

In het museum is op dit moment een interactieve tentoonstelling te zien over de boeken van Paul van Loon. Daar mag je van alles aanraken en doen. Je waant je daadwerkelijkheid in de verhalen van de populaire kinderboekenschrijver.

Zo kun je de klas van Meester Kikker bezoeken, kom je Dolfje Weerwolfje tegen en vliegt Foeksia de mihiheks je om de oren. Paul van Loon geeft tips voor bezoekers die ook schrijver willen worden. Met de tentoonstelling willen het Limburgs Museum en Paul van Loon kinderen aanzetten tot lezen.

Tijdens de speciale Paul van Loon-dag geeft de schrijver om 13:30 uur een interview en is er om 14:00 uur een signeersessie. Om 15:00 uur neemt Paul van Loon weer afscheid van de bezoekers.

De tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid is de hele dag te bezoeken. Verder is Dolfje Weerwolfje aanwezig en is er van 13:00 – 13:30 en van 15:00 – 15:30 uur een Meet & Greet.

Voor het museum staat die dag de beroemde Griezelbus geparkeerd. Dat is een exacte replica van de bus uit de verfilmde boekenserie van Paul van Loon. Kinderen kunnen in de bus de Griezelkwis spelen tussen 12:30 en 16:30 uur.

Paul van Loon werd geboren in Geleen. Kinderen over de hele wereld kennen de figuren uit zijn boeken. Hij verkocht meer dan een miljoen boeken in 24 landen. Zijn verhalen zijn verfilmd en hij grossiert in prijzen.

[foto’s: Kim Roufs]

Share